Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Datum: 23-08-2010

Wethouder Louwes lanceert Rotterdams kantoorconcept

Rotterdam - 23 augustus 2010 - Namens de gemeente Rotterdam opent op 26 augustus a.s. Korrie Louwes, D 66 wethouder voor Arbeidsmarktontwikkeling, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie, kantoorconcept Good Place 2 Work. Speciaal voor de vrouwelijke ondernemer in Rotterdam en omgeving biedt Good Place 2 Work betaalbare kantoorruimte buitenshuis zonder de verplichting om een lange termijn-contract aan te gaan of om dagelijks gebruik te maken van de kantoorruimte. Bij Good Place 2 Work kun je per dag, maar ook per uur, kantoorruimte huren in een goed bereikbare en inspirerende Rotterdamse omgeving waar ook andere vrouwelijke ondernemers aan het werk zijn. Thuis werken? Prima! Maar van gedachten kunnen wisselen in een fijne omgeving met gelijkgestemden en gebruik maken van elkaars netwerk en expertise, geeft weer nieuwe energie en inspiratie. Wethouder Louwes: "In een immer veranderende samenleving, moet je inspelen op de vraag van ondernemers. Good Place 2 Work is daar een uitstekend voorbeeld van".

Zijn mannen niet welkom bij Good Place 2 Work?
Nee hoor, ook mannen kunnen zeker gebruikmaken van de flexibele kantoorruimtes. Het grote gedeelde open kantoor is echter alleen voor de vrouwelijke ondernemers bedoeld.

Juist doordat vrouwen hun onderneming vaak parttime vanuit huis runnen, maken zij minder snel en vaak de stap naar een vaste kantoorruimte buitenshuis. Door het strippenkaartsysteem biedt Good Place 2 Work de mogelijkheid zoveel of zo weinig als men wil, gebruik te maken van een inspirerend en professioneel kantoor.

De andere ruimtes, zoals de spreekkamers en vergaderruimtes, kunnen echter ook door mannen gehuurd worden. Deze flexibele en bijzonder ingerichte ruimtes zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor coaches (mannelijke en vrouwelijke!), die hun klanten niet thuis, maar in een meer zakelijke omgeving willen ontvangen. Of voor loopbaanadviseurs en recruiters die geen eigen kantoor in Rotterdam hebben, maar toch flexibel de mogelijkheid willen hebben om in Rotterdam in een zakelijke omgeving af te spreken. Ook zijn de ruimtes zeer geschikt voor het geven van workshops of trainingen. Een interessante training is bijvoorbeeld die van ProTaal: "Aantrekkelijke artikelen schrijven (binnen 1 uur)" op 23 september.

Programma lancering Good Place 2 Work 26 augustus
Op 26 augustus aanstaande wordt Good Place 2 Work officieel met onderstaand programma gelanceerd.

15.30 - Inloop & Ontvangst
16.00 - Welkomstwoord door Noëlla de Jager, initiator van GP2W 16.10 - Vrouwen & Ondernemerschap - Jolanda Holwerda - hoofdredactrice en uitgeefster LOF! magazine 16.30 - Startsein mini workshops
16.30-17.30 - Mini workshops (3 rondes)
"Speedcursus Twitter" - Marjon de Vroomen van Het Scheidingsinstituut en Vrouwinzicht "Het gezicht van jouw bedrijf" - Mirella Magielsen van Het Beste Uit Jezelf "Personal Branding" - Tessa Faber van Making Sense 17.30 - Wethouder Korrie Louwes (D66) namens de gemeente Rotterdam over " Vrouwen & Ondernemerschap" 17.50 - Formele opening door Korrie Louwes
18.00 - Afsluiting door Noëlla de Jager
18.15 - Einde

Tijdens de workshops kan er genoten worden van oesters, een wijnproeverij en heerlijke Italiaanse hapjes. Geef u op voor de lancering via: info@goodplace2work.com.

Good Place 2 Work: niet alleen offline, maar ook online De achterliggende filosofie van GP2W gaat verder dan alleen maar het aanbieden van kantoorruimtes. Zo hecht GP2W ook belang aan online samenwerken via social networksites als Twitter of Linkedin.

Meer informatie over Good Place 2 Work kunt u vinden op: www.goodplace2work.com
---

Voor de redactie

Initiator van Good Place 2 Work is Noëlla de Jager, van oorsprong technisch scheikundige. Jarenlang heeft zij bij Unilever gewerkt, waar zij nieuwe soorten margarines ontwikkelde en later ook logistieke leveringsproblemen rondom ijsjes tijdens hete zomers oploste. De Jager's hart lag én ligt echter vooral bij het verbinden van mensen met elkaar. Juist dit verbindende element komt nu tot uiting in het nieuwe kantoorconcept Good Place 2 Work. Hierin gaat het niet alleen om het verhuren van flexibele kantoorruimtes, maar juist ook om de mogelijkheid te bieden aan vrouwelijke ondernemers om op een inspirerende wijze met elkaar in contact te komen en gebruik te kunnen maken van elkaars netwerk en expertise.

Naast het aanbieden van kantoorruimtes, organiseert Good Place 2 Work ook activiteiten die het maken van verbindingen met andere onderneemsters mogelijk maakt en faciliteert. Een voorbeeld is de maandelijkse "2 Lunch & Work" - de netwerklunch voor de ondernemer. Deze lunch is tevens een ideale mogelijkheid om een keer te komen proefwerken in het open kantoor en kennis te maken met de andere onderneemsters die al gebruikmaken van GP2W. Ook is het mogelijk dat GP2W optreedt als host van activiteiten van andere vrouwelijke netwerken.

De bijzondere styling van GP2W is verzorgd door Linda Hunter van Karakter Styling. Zij heeft gezorgd voor zeer inspirerende ruimtes waarin gewerkt, vergaderd en relaxt kan worden. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen een andere werkplekbeleving hebben dan mannen. Zo worden omgevingsaspecten als openheid, uitstraling, sfeer en ligging van de werkruimte door vrouwen significant anders beoordeeld (Onderzoek Center for People & Buildings).

Inspirerende dames voor De Jager zijn o.a. de Rotterdamse superonderneemster Marlies Dekkers, maar ook cosmetica-dame Ariane Inden. Iets verder weg uit Nederland: Meryl Streep (overigens ook in het bezit van Nederlands DNA!) en Anita Roddick. Gepassioneerde dames die ieder eigenhandig een eigen 'imperium' in hun bepaalde sector hebben opgebouwd.

Locatie Good Place 2 Work:

Elektroweg 11-Z
3051 NB Rotterdam
T: 010 4222178
E: info@goodplace2work.com
T: www.twitter.com/GP2WRot
Linkedin: www.linkedin.com/companies/good-place-2-work

Voor beeldmateriaal op hoge resolutie of interviews met o.a. Noëlla de Jager en onderneemsters die gebruikmaken van GP2W, neem gerust contact op met Maaike van Zuilen, maaike@philogirl.nl, 06 456 32 117.