Gemeente Sittard-Geleen


105_2010

ONDER EMABRGO TOT 26 AUGUSTUS 16.30UUR

PERSBERICHT ONDER EMBARGO

Koninklijke onderscheiding voor Nico Simons

Burgemeester Sjraar Cox reikt op 26 augustus 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan Nico Simons. Hij ontvangt deze onderscheiding onder meer vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van de bedrijventerreinen Holtum Noord. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst.

Nico Simons heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de economische bedrijvigheid op bedrijventerrein Holtum Noord. Hij is de grondlegger geweest van het Public Logistic Center (PLC). Met de Rail Terminal Born, de Barge Terminal Born en de directe nabijheid van de

A-2 komen weg, spoor en water bij elkaar. Er is er sprake van een unieke combinatie. Holtum Noord is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal logistiek knooppunt. De op- en overslag op Holtum Noord is al meer dan 120.000 containers per jaar en zal uitgroeien naar 180.000. Hiermee ontstaat de grootste binnenhaven van Nederland. Het PLC biedt hoogwaardige warehousing met een capaciteit van meer dan 150.000 m2. De belangstelling voor de terminal met omliggende bedrijventerreinen is groot. Veel multinationals organiseren hun Europese distributie vanuit Holtum Noord. Nico Simons is de grote initiator en stimulator geweest van de ontwikkeling van intermodaal vervoer in de regio en dat heeft een belangrijke impuls gegeven aan de werkgelegenheid.

U bent van harte uitgenodigd bij de uitreiking aanwezig te zijn:

16.30 uur Kasteel Limbricht -- Allee 1 - Limbricht


---