Ingezonden persbericht


Persbericht

Henk Veen Kunstplein Smaak van Holland - Keukenhof 2010

Persbericht, 24 augustus 2010

In navolging van het Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2010, organiseert kunstenaar Henk Veen en De Smaak Van Holland op 26 t/m 29 augustus, de Henk Veen Kunstplein in Keukenhof. Meer dan 50 kunstenaars exposeren daar hun kunstwerken en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

Iedere dag zijn de deuren geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 15.000 tot 25.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Deze dagen zal kunstenaar Veen van het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof een groot doek van 120 x 200 cm schilderen met het thema Zuid Holland.

Met de wedstrijd welke 4 dagen duurt, kan men mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een reis t.w.v. 500 euro. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is Bloembollenstreek/Zuid Holland. De kunstwerken zullen tijdens het evenement live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit het hoofd van raad van bestuur van Keukenhof, directeur De Smaak Van Holland - Maestro Events Aris Spada, kunstenaar Henk Veen. De kunstenaars kunnen tot zondag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 29 augustus rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt.

Locatie:

Keukenhof

Prins Alexander Paviljoen

Stationsweg 166-A

2161 AM Lisse

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijden expositie van meer dan 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement De Smaak Van Holland te Lisse.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel, en opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

De Smaak van Holland

De mooiste tuin van Nederland, de Keukenhof, opent in augustus exclusief haar deuren voor de eerste editie van De Smaak van Holland. Vier dagen lang vindt u hier het mooiste, beste en meest bijzondere uit eigen land. Organisator Aris Spada: "Nederland heeft veel om trots op te zijn, maar dat willen juist de Nederlanders nog wel eens vergeten. Wat is er mooier om dat tijdens een 'belevenement' te presenteren?"

Maestro Events heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als organisator van activiteiten en evenementen met een hoog sfeer- en belevingsgehalte. Het Smaak van Italië Evenement op het landgoed van Kasteel De Haar (Utrecht) is daarvan het bekendste voorbeeld met ruim 200 deelnemers en 20.000 bezoekers. Ook het Grand Gala della Cucina (benefiet), de Italian Nights (opera) en de participatie in de Vakantiebeurs en Horecava waren een groot succes.

Met De Smaak van Holland lanceert Maestro Events een ideaal podium voor Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden om producten en diensten te presenteren aan - naar verwachting - tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Maestro Events weet zich daarbij gesteund door organisaties als het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, VVV en ANWB.

Meer informatie op www.henkveen.nl


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht