Gemeente Medemblik

Subsidie op energiebesparende voorzieningen

Vanaf 2008 stelt de Provincie Noord-Holland 4 jaar lang 1 miljoen euro beschikbaar aan de Noord-Hollandse gemeenten die met de provincie een klimaatafspraak hebben, waaronder Medemblik.

In 2010 heeft de gemeente EUR 10.957,28 ter beschikking.

Voor het toekennen van subsidie heeft de gemeente een verordening vastgesteld, de "Verordening subsidiëring duurzame energiepakket Medemblik 2010".

Welke subsidie

U kunt subsidie aanvragen voor energiebesparende en duurzame voorzieningen voor uw woning. Hieronder vallen: dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur, HR++-glas, laagtemperatuur verwarming, warmtepomp RV of combi, warmtepomp TW, bodemwarmtewisselaar, HRe ketel, zonneboiler, zonnepanelen, douchewater-WTW en PV-systeem. De subsidiebedragen per voorziening staan genoemd in bijlage 1 van de regeling.

De subsidieregeling is uitsluitend bedoeld voor particuliere woningen die zijn gebouwd vóór 1 januari 2010. De voorzieningen dienen gedurende de looptijd van de regeling te zijn aangebracht en betaald. De looptijd van de regeling is van 26 augustus 2010 t/m 19 november 2010 of eerder als het subsidiebedrag op is.
Het maximale subsidiebedrag per adres bedraagt EUR 1.650,--. Het subsidiebedrag dat de provincie heeft toegekend is het subsidieplafond, dat betekent op = op.

Subsidie aanvragen en informatie
Kijk hier voor de regeling en de benodigde aanvraagformulieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Helmink, Milieudienst kop NH, tel:(0224) 274618, dagelijks behalve op woensdag.

Meer subsidiemogelijkheden
Op de website www.meermetminder.nl. kunt u kijken of er andere subsidiemogelijkheden zijn voor het verlagen van uw energieverbruik. Op deze site wordt een overzicht gegeven van de subsidiemogelijkheden.