FNV Bouw

Op de bres voor betere cao interieurbouwers

Scholing, werkzekerheid en waardering in financiële zin. Dat is waar werknemers in de meubelindustrie voor zich zien als het gaat om een nieuwe cao. Donderdagochtend 26 augustus informeert FNV Meubel & Hout de werknemers van Kroeze Interieurbouw in Oldenzaal over hun arbeidsvoorwaarden en het uitblijven van een nieuwe cao. .

Op 1 juli 2010 is de huidige cao voor de meubelindustrie verlopen. Inzet van de bonden was een loonsverhoging van 1,25 procent en een premieverhoging voor het Sociaal Fonds om daarmee maatregelen voor werkgelegenheid, werkzekerheid, gezondheid en veilig werken te betalen. De werkgevers zien het Sociaal Fonds echter meer en meer als pinautomaat om geld uit te putten nu de meubelsector minder goed draait door de slappe economie. FNV Meubel & Hout pleit ervoor om de premie nu juist te verhogen omdat er meer geld uit gaat dan in komt. Een lege bankrekening is een risico voor de toekomst.

Lakeien en rode lopers
FNV Meubel & Hout verwelkomt de werknemers van Kroeze Interieurbouw met lakeien, rode lopers, stroopwafels en energy drinks en toont daarmee de waardering die ze verdienen. Daarbij verstrekken de bondsmedewerkers informatie over de cao en kunnen de werknemers van Kroeze hun mening duidelijk kenbaar maken. Doel daarvan is uiteindelijk om de onderhandelaars van de werkgevers weer aan de onderhandelingstafel te krijgen en hen een waardige cao te laten afsluiten.

"Werkgevers willen de crisis een-op-een afschuiven op de werknemers in de meubelindustrie", aldus Coen van der Veer, cao-onderhandelaar van FNV Meubel & Hout. Maar de meubelsector vergt heel veel van mensen. Daar moet een fatsoenlijk loon en een investering in gezond en veilig werken tegenover staan. De meubelsector is een goede cao waard. dat gaat we morgen in Oldenzaal duidelijk maken". Publicatiedatum: 26-08-2010