Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 26-08-2010

Man met mes aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij op straat liep met een mes.

Getuigen belden omstreeks 18.45 uur naar de politie omdat zij een man met een mes in de omgeving van de Centaurusdreef zagen lopen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, lopen. De man, 21 jaar uit Utrecht, werd aangehouden. Uit verklaringen van diverse getuigen bleek dat er ruzie in de kennissensfeer was geweest in een huis aan de Aphroditedreef. Tijdens deze ruzie waren en klappen over en weer gevallen en was de verdachte thuis een mes gaan halen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en hield een tweede verdachte (gegevens onbekend) in een woning aan de Aphroditedreef aan.

Man op gestolen motorscooter aangehouden

UTRECHT - Woensdagmiddag heeft de politie, na een achtervolging, een man aangehouden omdat hij op een gestolen motorscooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 16.35 uur op de Admiraal Helfrichlaan een man zonder helm op een motorscooter zonder kentekenplaat rijden. De agenten wilden de bestuurder controleren en reden achter hem aan. Toen de man in de gaten kreeg dat de politie hem wilde controleren ging hij er vandoor. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed over de Admiraal Helfrichlaan naar de Kanaalweg in de richting van de Van Zijstweg. Hier stond een politiebus dwars op de weg voor het verkeerslicht. Dit om de weg te versperren.

De bestuurder kon de politiebus niet meer ontwijken en reed er tegenaan. Vervolgens rende de verdachte weg en werd de achtervolging te voet vervolgd. Na een korte sprint kon de

20-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden. De motorscooter werd voor

technisch-onderzoek in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de scooter in Duitsland gestolen was. De Utrecht werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Brandstichting

UTRECHT Op het Spinozaplantsoen ontstond woensdagavond brand bij een leegstaand pand. De brand kon net op tijd geblust worden. De politie gaat uit van brandstichting.

De politie kreeg omstreeks 19.20 uur een melding dat bij een pand aan het Spinozaplantsoen brand was. Ter plaatse was de brand al voor een groot deel geblust. Nadat de brand uit was werd geconstateerd dat het niet veel had gescheeld of het pand was geheel in de brand gevlogen. Ook bleek uit eerste onderzoek dat de brand was aangestoken. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.