Gemeente Veenendaal


College wil huis-aan-huis-inzameling oud papier in heel Veenendaal

Â

Â
Het college van B&W van Veenendaal stelt de raad voor om per 1 februari 2011 in heel Veenendaal huis-aan-huis-inzameling oud papier en karton in te voeren. Dit betekent dat alle laagbouw een aparte mini container voor papier krijgt. Huis-aan-huis-inzameling gebeurt nu als proef alleen in Veenendaal-West. Gezien de goede ervaringen daar wil de gemeente de inzameling graag in heel Veenendaal introduceren.

Â

De opzet en uitvoering van de huis-aan-huis-inzameling gebeurt in nauwe samenwerking met de Werkgroep Papier. In deze Werkgroep zitten vertegenwoordigers van diverse verenigingen uit Veenendaal. De inzameling van papier brengt extra geld op voor deze verenigingen. Wethouder Marco Verloop: âIk ben blij met de constructieve samenwerking met de verenigingen. Deze betrokkenheid van en met de verenigingen past bij Veenendaal.â

Ervaringen Veenendaal West
In Veenendaal-West wordt sinds oktober vorig jaar iedere twee weken op zaterdagochtend oud papier opgehaald. Dit gebeurt door vrijwilligers van verenigingen in samenwerking met de Afvalcombinatie De Vallei. De ervaringen in Veenendaal-West zijn positief. Bewoners vinden de aparte minicontainer voor papier handig en het stimuleert hen om het oud papier te scheiden. Hierdoor wordt er meer oud papier ingezameld om te worden hergebruikt. Dit heeft weer positieve effecten voor het milieu.

Bij positief besluit van de raad in september krijgen alle inwoners begin volgend jaar apart bericht over wanneer de minicontainer bij hen afgeleverd wordt en wanneer de inzameling van oud papier plaatsvindt.