Gemeente Baarn

Verbouwing aula algemene begraafplaats
Aula van de Algemene begraafplaats Baarn

In de week van 1 september aanstaande start de verbouwing van de aula op de gemeentelijke begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn. Het interieur van de aula is verouderd en wordt aangepast aan eisen van deze tijd.

De aula zal na de verbouwing geschikt zijn voor gezelschappen tot ongeveer 65 personen. Het gebouw wordt onder meer uitgebreid met een keukenvoorziening. Hierdoor is er straks de mogelijkheid om koffie en broodjes te serveren. Ook de toegankelijkheid van de aula wordt verbeterd. De sanitaire voorzieningen worden vernieuwd en uitgebreid met een mindervalidentoilet.

Overlast beperkt
Hoewel de verbouwing voornamelijk inpandig plaatsvindt, is tijdelijke overlast op de begraafplaats niet geheel uit te sluiten. Uiteraard wordt er tijdens de werkzaamheden rekening gehouden met uitvaarten die plaatsvinden, zodat er op die tijdstippen geen overlast zal zijn.

Het plan voor de verbouwing is in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Baarn ontwikkeld door Architectenbureau Wentink uit Muiden. Het Baarnse Bouwbedrijf Tom van Garderen voert het plan uit. Naar verwachting is het werk voor het einde van dit jaar afgerond.