Ingezonden persbericht


LaCie Rikiki Go: piepkleine metalen harde schijf met 1 TB


· Tot 1 TB* aan opslagruimte in een uiterst compacte vorm
· Geïntegreerde USB-kabel voor maximale mobiliteit
· Behuizing van geborsteld aluminium beschermt tegen stoten en vocht

PARIJS, 26 augustus 2010 - LaCie introduceert de kleinste metalen harde schijf van 1 TB - de LaCie Rikiki Go. Het formaat met een inhoud van slechts 155 cm3, de hoge capaciteit en de draagbaarheid maken dit tot het perfecte reisgezelschap waarmee de digitale wereld altijd binnen handbereik ligt.

De Rikiki Go is voorzien van een geïntegreerde USB 2.0-kabel voor directe aansluiting op pc of Mac®. Gebruikers trekken eenvoudigweg de kabel uit en sluiten de harde schijf aan. Vervolgens kunnen ze direct en snel hun favoriete media opslaan en delen. De Rikiki Go is uitgevoerd in robuust aluminium, waardoor opgeslagen bestanden optimaal zijn beschermd.

De Rikiki Go wordt geleverd met eenvoudige software voor snelle installatie en gebruiksvriendelijk back-upbeheer. De volledige configuratie is in slechts enkele muisklikken uit te voeren. Ook is het apparaat voorzien van USB Boost-software waarmee de snelheid tot 33 procent hoger ligt (alleen voor Windows®). Het softwareaanbod van de Rikiki Go wordt verder aangevuld met nog eens 10 GB aan veilige online-opslagruimte bij Wuala.

"We zijn erg verheugd dat we een capaciteit van 1 TB kunnen introduceren in deze uiterst kleine, duurzame vorm", zegt Quitterie Lescarret, Consumer Product Manager bij LaCie. "De moderne mobiele consument wil snel en onafhankelijk toegang tot belangrijke media. Met zijn toonaangevende capaciteit biedt de Rikiki Go gebruikers de ultieme oplossing voor gegevensopslag en mobiliteit tegen een concurrerende prijs."

Drie modellen van de populaire LaCie Rugged mobiele harde schijf bieden ook een capaciteit van 1 TB. Ongeacht de behoeften (USB 3.0-snelheden, FireWire-connectiviteit of biometrische encryptie) kunnen LaCie-gebruikers profiteren van een oplossing met 1 TB. De drievoudige LaCie Rugged-interface en LaCie Rugged Safe zijn wereldwijd de enige mobiele harde schijven van 1 TB met FireWire.

Beschikbaarheid
De LaCie Rikiki Go is in het rood, blauw en grijs verkrijgbaar met een capaciteit van 500 GB, en in het grijs met een capaciteit van 1 TB. Het apparaat is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Reseller+ voor een adviesprijs vanaf 109,90 euro (incl. btw). Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #