Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Start Europese voetbalseizoen live bij NOS

HILVERSUM, 2 augustus 2010 - Het Europese voetbalseizoen voor de 'crème de la crème' van voetballend Europa gaat eind deze maand officieel van start met de loting voor het toernooi van de Champions League en de wedstijd om de UEFA Super Cup in Monaco. De NOS doet donderdag 26 augustus via Nederland 2 (17.55-19.00 uur) live verslag van de loting van het 'kampioenenbal', terwijl een dag later het Super Cup-treffen tussen Internazionale - met WK-finalist Wesley Sneijder in de gelederen - en Atlético Madrid rechtstreeks te volgen is via Nederland 3 (20.25-22.55 uur). De beelden van beide evenementen zijn eveneens te zien via nos.nl. Arno Vermeulen is commentator bij zowel de loting als het Super Cup-treffen voor de televisie- en internetuitzending. Op Radio 1 verzorgt Bas Ticheler op beide dagen het commentaar voor NOS Langs de Lijn. Dit gebeurt in de vorm van flitsen in de lopende programmering.

Loting UEFA Champions League

In Monaco verdwijnt in ieder geval de naam van landskampioen FC Twente in de kokers. Ajax, vorig jaar als nummer twee geëindigd in de vaderlandse eredivisie, moet zich nog via de voorrondes zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In totaal nemen 32 teams deel aan het toernooi, die vervolgens strijden om zestien tickets voor de volgende ronde. De lotingsceremonie vindt plaats in het Grimaldi Forum in Monaco.

NOS UEFA Champions League: loting

Donderdag 26 augustus

Nederland 2, 17.55-19.00 uur

Commentaar: Arno Vermeulen (televisie), Bas Ticheler (radio)

UEFA Super Cup: Internazionale-Atlético Madrid

Het treffen tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League 2009/10 is de traditionele opening van het Europese voetbalseizoen. Internazionale en Atlético Madrid staan dit jaar tegenover elkaar in de 36e editie van UEFA Super Cup. Plaats van handeling is traditiegetrouw Stade Louis II in Monaco.

NOS UEFA Super Cup: Internazionale-Atlético Madrid

Vrijdag 27 augustus

Nederland 3, 20.25-22.55 uur

Commentaar: Arno Vermeulen (televisie), Bas Ticheler (radio)




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)