Gemeente Almere

Onderzoeksrapport woonwensen van studenten

25-08-2010

Windesheim Flevoland Op donderdag 26 augustus ontvangt wethouder René Peeters de resultaten van het onderzoek `Studenten maken de Studentenstad'. Ruim negenhonderd Flevolandse jongeren hebben hierin hun woonwensen kenbaar gemaakt.

`Studenten maken de Studentenstad' is een onderzoek naar de woonwensen van (toekomstige) Almeerse studenten. Het onderzoek gaat in op de beleidsdoelen van de gemeente Almere voor hoger onderwijs en studentenhuisvesting, op het aantal benodigde woonruimtes tot 2026 en op de kwalitatieve woonwensen van de studentenpopulatie. Op veel punten zijn studenten uit Flevoland net als andere jongeren in Nederland, maar het onderzoek laat ook opvallende verschillen zien.

Dit onderzoek omvat onder andere een enquête onder ruim negenhonderd jongeren uit Flevoland. Onder de jongeren die de enquête invulden wordt een laptop verloot. Deze wordt op 26 augustus door wethouder Peeters aan de winnaar overhandigd.

Stijgende studentenpopulatie

Hogeschool Windesheim zal vanaf 2010 opleidingen in Almere gaan aanbieden en zal tot 2027 uitgroeien tot een volwaardige hogeschool: Windesheim Flevoland. Daarnaast biedt ook de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) vanaf dit jaar opleidingen in Almere aan. Hierdoor zal de studentenpopulatie in Almere sterk stijgen en is een hoogwaardig aanbod van studentenhuisvesting noodzakelijk.