FloraHolland


FloraHolland kiest voor voice van Zetes

FLORAHOLLAND (26 augustus 2010) - FloraHolland heeft de 3iV Crystal voice pickingsysteem van Auto-ID specialist Zetes geselecteerd voor het orderverzamelen van de geveilde bloemen en planten. Dit project wordt één van de grootste voice-implementaties in Nederland.

Om de efficiency verder te verhogen en de foutkans te minimaliseren, is FloraHolland bezig om haar logistieke processen te optimaliseren. Dat doet ze onder meer door het orderpicken via voice aan te sturen in plaats van met instructies op papier. Het distributieproces van FloraHolland wijkt sterk af van het orderpicken in grote magazijnen, omdat de totale inkoopopdracht ontstaat tijdens de verkooptijd op de veilingklok en dus erg geconcentreerd is op een zeer korte tijdspanne. Om die reden heeft Zetes in samenwerking met FloraHolland de 3iV Crystal oplossing als ingericht.

Praktijktest
"Onze praktijktest heeft aangetoond dat voice zowel efficiënter als veiliger werkt. Met 3iV Crystal hopen wij de foutkans bij het picken te reduceren en hierdoor kosten te besparen in het distributieproces", zegt Frank Mast, logistiek manager van FloraHolland Bleiswijk.

Naar verwachting wordt Voice dit jaar nog op FloraHolland Naaldwijk geïmplementeerd en in februari/maart 2011 op FloraHolland Bleiswijk.

Bekijk hier de film Voice - spraakgestuurde distributie bij FloraHolland.