Witteveen en Bos

Duurzamer bewegen met babybakfiets

(26-08-2010)

Met de aanschaf van een 'bedrijfsbabybakfiets' ondersteunen enkele Deventer bedrijven, waaronder Witteveen+Bos, het initiatief om Deventer duurzamer te laten bewegen. De bedrijfsbabybakfiets is ontstaan uit een kruisbestuiving tussen de creatieve sector en het bedrijfsleven in het project 'Ongezouten' van het Kunstenlab in Deventer. Het concept won een creativiteitsprijs en is door Bureau Beeldtaal Filmmakers in Deventer samen met Goudappel Coffeng tot uitvoering gebracht.

Deelnemende bedrijven stellen ieder een bakfiets beschikbaar voor medewerkers met jonge kinderen. Vooral in de beginperiode kan een bakfiets jonge ouders uitkomst bieden in het kader van mobiliteit. Geen autokilometers, geen vervuiling en toch een veilige en gezonde manier van transport. Mogelijk wordt zelfs de aanschaf van een tweede auto voorkomen.

Doordat de deelnemende bedrijven voor enige tijd de bakfiets aan jonge gezinnen uitlenen, ontstaat er voor medewerkers een laagdrempelige manier om deze vorm van vervoer te ontdekken. De bakfietsen hebben een speciale opdruk en zijn daarmee als serie herkenbaar in het Deventer stadsbeeld.

Witteveen+Bos vond het concept een aardig idee en heeft een bakfiets aangeschaft. Hiermee laten we zien dat we maatschappelijk betrokken zijn en nadenken over de mobiliteit van onze medewerkers en het milieu. Uiteraard met een knipoog gezien het effect van een bakfiets op alle andere vervoersvormen.