Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 26 augustus

Alkmaar, 26-08-2010 o 14.00 uur

Marco Koning vermist

Schagen, donderdag 26 augustus

De politie vraagt uw medewerking voor het terugvinden van de 26-jarige Marco Koning. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Marco Koning is onder behandeling in Geestercogge aan de Piet Ottstraat in Schagen. Hier is hij voor het laatst gezien op woensdag 25 augustus om 14.30 uur. Hij is depressief en suïcide wordt niet uitgesloten.

Marco Koning is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur, kort donker haar en bruine ogen. Hij ging gekleed in een donkerblauwe trainingsbroek, een blauw T-shirt en een rood vest. Hij droeg grijze gymschoenen.

Opvallend detail is dat het linker onderbeen van de vermiste in geel gips zit vanwege een beenbreuk. Hij loopt om die reden ook met krukken.

De politie verzoekt getuigen die Marco na gistermiddag nog hebben gezien contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie waarschuwt voor mechanische parkeerschijf

Regio, donderdag 26 augustus

De politie waarschuwt automobilisten om geen gebruik te maken van een mechanische parkeerschijf. Wie dat toch doet loopt de kans op een bekeuring van 240 euro.

Medewerkers van de politie en parkeercontroleurs van de gemeenten komen steeds vaker autos tegen waar een mechanische parkeerschijf achter het voorraam ligt. Het gaat hier om schrijven waar een motortje gekoppeld is aan de schijf. Hierdoor draait de schijf heel langzaam en wordt de ingestelde tijd steeds ietsje vooruit geschoven en valt de parkeertijd altijd binnen de ingestelde tijd.

Door Europese wetgeving zijn mechanische schijven op zich toegestaan. Daarbij is het wel verplicht om de schijf stil te zetten op het moment dat er wordt geparkeerd in een parkeerzone. De wetgever stelt het immers verplicht dat de tijd van aankomst ingesteld moet worden.

Politie en parkeercontroleurs zijn extra alert op mechanische schijven. Door een auto twee keer te controleren kan eenvoudig worden vastgesteld of de schijf meedraait. In dat geval wordt een bekeuring uitgeschreven. Het boetebedrag bedraagt 240 euro.

Aanhouding voor mishandeling

Grootebroek, woensdag 25 augustus

Een 38-jarige man en zijn 20-jarige dochter, beiden afkomstig uit Grootebroek, zijn dinsdagavond rond 21.00 uur aangehouden in het ziekenhuis in Hoorn voor zware mishandeling.

Rond 19.00 uur waren de twee aan de deur gekomen bij de woning van een 28-jarige man uit Grootebroek. Hij had op dat moment een vriend op visite. De 20-jarige vrouw deed begin augustus aangifte van beroving tegen de 23-jarige man uit Enkhuizen, die hier op visite was. Zij kwam samen met haar vader verhaal halen.

De vrouw drong samen met haar vader de woning binnen. De twee gingen op zoek naar de man, die zich in de badkamer verstopte. Toen zij hem uiteindelijk vonden, begon de vader op hem in te slaan. De vrouw schopte vervolgens nog tegen zijn rug en hoofd. Hierna verlieten de twee de woning. De kleding van de 23-jarige man zat onder het bloed. Hij liep een scheurtje op in zijn wenkbrauw en had een schaafplek.

De politie wist het adres van vader en dochter te achterhalen. Zij bleken in het ziekenhuis te zijn, waar de 38-jarige man behandeld werd voor knieletsel. Dit letsel had hij tijdens het handgemeen opgelopen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn allebei in verzekering gesteld. De 28-jarige bewoner van het huis deed aangifte van huisvredebreuk en vernieling.

Straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, zondag 22 augustus

Een 24-jarige man uit Zwaag werd zondagochtend rond 01.30 uur beroofd van zijn telefoon op de Huesmolen. De man kwam van het Outdoor Stereo festival en fietste tussen de sportwinkel en het basketveld, toen hij een SMS kreeg. Op de hoek bij de sportwinkel stopte hij om de SMS te lezen. Toen hij stond te lezen pakte iemand de telefoon uit zijn handen. De 24-jarige man zag een negroïde man wegrennen in de richting van het kookcentrum en wilde erachteraan fietsen. Op dat moment kwam er echter een andere man van het basketbalveldje. Deze ging voor de 24-jarige man staan. Hij had vermoedelijk een steekwapen in zijn hand en zei tegen het slachtoffer dat hij op moest rotten. De 24-jarige man is omgedraaid en naar huis gefietst. Hij zag nog dat de man die hem bedreigde dezelfde kant op rende als de man die hem beroofde.

Beide mannen hadden een negroïde uiterlijk en waren 25 à 30 jaar oud. De man die het slachtoffer beroofde was 1.90 lang, had dreadlocks tot op de schouder en droeg donkere kleding. De man die het slachtoffer bedreigde was 1.70 lang en droeg eveneens donkere kleding.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Huesmolen iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt heler fiets aan

Alkmaar, woensdag 25 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur hield de politie op de Nieuwlandersingel in Alkmaar een 12-jarige jongen uit Alkmaar aan wegens heling van een fiets. De jongen reed op een damesfiets, die in mei van dit jaar in Oudkarspel gestolen bleek te zijn. Hij gaf aan dat hij de fiets had geleend van een familielid. De fiets werd in beslag genomen.

Politie rolt hennepkwekerij op

Heerhugowaard, woensdag 25 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur rolde de politie een hennepkwekerij op in een bedrijfspand aan de Marconistraat in Heerhugowaard. Naar aanleiding van een tip stelde de politie een onderzoek in in het pand. Hier werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met ruim 450 planten. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur (pompen, lampen, ventilatoren e.d.) werden in beslag genomen. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Asbesthoudend sloopafval

Hoorn, woensdag 25 augustus

Op woensdagmiddag kreeg een 37-jarige bewoner van een pand aan het Gildeplein in Hoorn een proces-verbaal wegens het illegaal storten van afval. De man was bezig met een verbouwing en had het afval zolang op het trottoir bij zijn woning gelegd. De bedoeling was om het een dag later weg te halen. Bij het afval zat ook een afvoerbuis van een oude kachel. Het ging hier vermoedelijk om asbesthoudend materiaal. De politie heeft een monster genomen van de buis. Dit wordt op de aanwezigheid van asbest onderzocht. De verdachte heeft het afval woensdagmiddag nog afgevoerd. De buis is degelijk verpakt en wordt ook afgevoerd.

Stroopwafels

Enkhuizen, woensdag 25 augustus

Op woensdagavond hield de politie twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Den Haag aan in Enkhuizen wegens de verkoop van stroopwafels zonder vergunning. De verdachten gingen de woningen langs om stroopwafels aan te bieden. Zij vertelde daarbij dat de verkoop ten behoeve van een goed doel was. Eerder bleken zij dat ook in Hoogkarspel gedaan te hebben.

Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het restant stroopwafels werd in beslag genomen.

Drie keer in twee maanden

Alkmaar, donderdag 26 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur controleerde de politie een 17-jarige jongen uit Alkmaar op een snorfiets op de Westerweg in zijn woonplaats. De jongen bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 130 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies daarmee anderhalf maal het voorhem geldende maximum. De jongen gaf zelf aan op 2 en op 9 juli van dit jaar ook al te zijn gepakt met respectievelijk 195 en 330 ug/l.

Te dronken om wakker te blijven

Alkmaar, donderdag 26 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 03.35 uur controleerde de politie een 28-jarige Alkmaarder in zijn auto op de Geestersingel in zijn woonplaats. Hij bleek teveel te hebben gedronken en mogelijk ook drugs te hebben gebruikt. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hij had echter zoveel gehad, dat hij in de ophoudkamer direct in een diepe slaap viel. De verdachte was slechts met moeite weer wakker te krijgen. Toen hij moest blazen, werd hij opstandig en weigerde verder mee te werken.

De verdachte krijgt een proces-verbaal wegens het weigeren van een ademanalyse. Het gaat hierbij om een misdrijf dat in verhouding tot het rijden onder invloed zwaar wordt bestraft. De man moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Al jaren geen rijbewijs meer

Alkmaar, woensdag 25 augustus

Op woensdagavond omstreeks 18.00 uur zag de politie een automobilist rijden op de Vennewaard in Alkmaar. De man droeg geen veiligheidsgordel en zat niet handsfree te bellen. De bestuurder, een 45-jarige man uit Alkmaar bleek bij controle bovendien niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbwijs was in augustus 2002 ongeldig verklaard. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van plaats verwisselen

Wognum, woensdag 25 augustus

Op woensdagmiddag om 18.00 uur zag de politie een auto rijden op de Kerkstraat in Wognum. Toen de politie de bestuurder wilde controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Even verderop stopte de auto en wisselden de bestuurder en de passagier van plaats. De man, een 25-jarige Wognummer, ontkende aanvankelijk te hebben gereden. Later bleek dat hij dit had gedaan omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij bleek een ontzegging voor een periode van vier maanden te hebben.

Ontzegging

Den Helder, woensdag 25 augustus

Op woensdagavond omstreeks 19.30 uur controleerde de politie een 54-jarige man uit Den Helder op de Torplaan in zijn woonplaats. De reden van de controle was dat de man zich niet hield aan de maximum snelheid. Bij verdere controle bleek de man een rijontzegging te hebben van een jaar. Deze ontzegging zou op 1 oktober aflopen. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd in beslag genomen.

Politie houdt dieseldief aan

Grootebroek, donderdag 26 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding dat er bij een geparkeerd staande vrachtwagen op De Gouw in Grootebroek verdachte personen waren gezien. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij daar een 23-jarige Pool aan die bezig was geweest met het stelen van diesel uit vrachtwagens. Ter plaatse werden ook jerrycans en een slang aangetroffen. Een geparkeerd staande auto, waarin mogelijk een tweede dief zat, bleek te zijn verdwenen. De man werd aangehoudenn en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gespannen sfeer op schoolfeest

Schagen, woensdag 25 augustus

Rond een schoolfeest in een horecabedrijf aan de Loet in Schagen werden in de nacht van woensdag op donderdag 3 personen aangehouden.

Omstreeks 00.45 uur werd een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard mishandeld. Hij werd door meerdere personen hard in zijn gezicht gestompt. Ook werd hij geschopt. De jongen moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen, mogelijk een gebroken neus. Getuigen wisten een naam door te geven van een mogelijke dader. Deze werd echter niet meer ter plaatse aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar deze verdachte en de overige betrokkenen van het geweldsincident.

Om 01.30 uur werd een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden omdat hij een eveneens 17-jarige jongen uit Schagen en een horecaportier had geslagen. De jongen uit Schagen moest ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De Heerhugowaarder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ook de jongen uit Schagen werd aangehouden wegens het veroorzaken van wanordelijkheden. Bij het overbrengen van de verdachte naar de politieauto keerde een groep jongeren zich op straat tegen de politie. Om zich te verdedigen moest de politie gebruik maken van de wapenstok. Hierbij werd nog een andere 17-jarige jongen uit Schagen aangehouden.

Na de aanhoudingen keerde rust enigszins terug.

Politie waarschuwt bedrijven voor oplichters

Regio, donderdag 26 augustus

De politie waarschuwt winkeliers en bedrijven voor de praktijken van een oplichter. Een ondernemer uit Winkel kreeg een telefoontje vanaf het kantoor van een andere onderneming dat iemand langs gestuurd zou worden om goederen te komen halen. Even later verscheen inderdaad een man die voor bijna zesduizend euro aan goederen uitzocht. Omdat het om een groot bedrag ging, belde de ondernemer nogmaals om te controleren of alles wel klopte. Bij deze controle bleek het bedrijf waarvoor de goederen bestemd waren van niets te weten.

Verkeerscontroles

Den Helder, woensdag 25 augustus

Op woensdagmiddag werden diverse verkeerscontroles gehouden in Den Helder.

Van 14.00 tot 16.00 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Doggersvaart. Negentien bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 95 km per uur.

Tussen 07.20 en 09.20 en tussen 16.15 en 17.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Weststraat in Den Helder. Van de 1637 passanten reden er 101 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage bedroeg daarmee 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur.

In dezelfde tijdsperiode werd ook gecontroleerd op de Middenweg. Het betrof een algemene controle waar met name op het negeren van het rode verkeerslicht werd gelet. In totaal kregen dertien bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, negeren van rood licht en niet handsfree bellen.

Inbraak in café: politie zoekt getuigen

Schagen, dinsdag 24 augustus

Op dinsdag 24 augustus werd tussen 03.00 en 13.30 uur ingebroken in een café aan de Herenstraat in Schagen. De daders kwamen het pand binnen door een keukenraam te forceren. In het café werden de gokkasten geplunderd. Ook werd een brandkast geopend. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag.

De politie zoekt getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden bij de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).