Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep beroving 85-jarige man

Geldermalsen, 26-08-2010 o Woensdagmiddag heeft de politie in Geldermalsen een aangifte opgenomen van een 85-jarige inwoner van die plaats. De man werd vrijdag 20 augustus tussen 10.40 uur en 11.00 uur onder verbale bedreiging geld afhandig gemaakt. Dit gebeurde op de Oranje Nassaustraat. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar getuigen.

De 85-jarige man reed die vrijdagmorgen in zijn scootmobiel over de Oranje Nassaustraat toen hij door een hem onbekende man tot stoppen werd gedwongen, vlakbij een geparkeerde auto. De dader wilde geld hebben, toen hij dit niet kreeg maakte hij het de man afhandig. Ook bedreigde hij de 85-jarige man.

Het signalement van de dader luidt:

* lichtgetinte man;

* circa 40 jaar;

* lengte 1.80 meter

* gezet postuur

* dik hoofd, bolle wangen

* donker haar

* de man droeg een donkerkleurig pak en zwarte schoenen

De politie heeft de aangifte opgenomen en doet verder onderzoek.

Politie zoekt twee bestuurders
Op het moment dat de 85-jarige vrijdagmorgen (20 augustus) van zijn geld werd beroofd, zouden twee auto's over de Oranje Nassaustraat zijn gepasseerd. De politie is naar beide bestuurders, en eventuele andere inzittenden, op zoek. Zij kunnen mogelijk belangrijke getuigen zijn. Ook andere getuigen worden verzocht om contact op te nemen met het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid op telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 26-08-2010 14:14 | © Regio Gelderland-Zuid |