Politie Amsterdam-Amstelland

Door Italie gezochte crimineel aangehouden

Door de afdeling Quick Response Unit van de Regionale Recherche in Amsterdam is dinsdagmiddag 24 augustus een door Italië gezochte crimineel aangehouden.

Afgelopen zomer kwam in Italië een vrouw om het leven bij een woningoverval in Rossignano Marittimo Frazione Vada. In deze zaak, die op 14 juli 2010 plaatsvond, zijn door de politie al vier aanhoudingen verricht. In het onderzoek werd nog naar een vijfde verdachte gezocht. Uit onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte mogelijk in Amsterdam zou verblijven. Deze 33-jarige Braziliaan die in Italië verbleef wordt verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf. Voorafgaand aan de aanhouding, die verricht werd door rechercheurs van de Quick Response Unit, was er sprake van een uitstekende samenwerking met de Dienst Ipol van het KLPD, de sectie voortvluchtigen van Interpol Rome en de sectie zwacri van de Polizia de Stato van Livorno.

De aanhouding vond plaats in het centrum van Amsterdam, waar de verdachte aan het fietsen was. Tijdens zijn aanhouding had de man een vals Italiaans identiteitsbewijs bij zich. Hij zal donderdag worden voorgeleid bij de officier van justitie.


____________________