Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van verkeersagressie aangehouden

Nijmegen, 26-08-2010 o De Districtsrecherche in Nijmegen heeft in het onderzoek naar een steekincident op de Tunnelweg op 7 mei van dit jaar een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Nijmegen.

Het incident vond plaats naar aanleiding van verkeersagressie. Het slachtoffer, een 39-jarige Culemborger, reed samen met een 35-jarige man uit Woerden over de Koninginnelaan en wilde rechtsaf de Tunnelweg inrijden. Op datzelfde moment kwam de 27-jarige Nijmegenaar op zijn snorfiets vanuit de Krayenhofflaan om linksaf de Tunnelweg in te slaan. Hierdoor ontstond er een woordenwisseling. Toen de 39-jarige bijrijder uitstapte werd hij geslagen en met een mes gestoken.. De dader ging er vervolgens vandoor.

Verdachte voorgeleid
De politie startte een onderzoek en verstuurde direct na het incident een SMS-Alert. In het onderzoek sprak de politie met diverse getuigen. Bij Omroep Gelderland werden beelden getoond van de verdachte. Onderzoek leidde uiteindelijk naar de 27-jarige Nijmegenaar. Hij werd afgelopen maandag aangehouden. Ook de vrouw die tijdens het incident in gezelschap was van de 27-jarige is uitgenodigd op het bureau. Zij heeft een getuigenverklaring afgelegd.

De 27-jarige bekende het slaan en steken tijdens het verhoor, maar stelt dat hij gehandeld heeft uit noodweer.

Hij is woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze stelde de man voor 14 dagen in bewaring. Het dossier wordt opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gezonden ter beoordeling van de zaak.

(10)

Laatst gewijzigd 26-08-2010 15:28 | © Regio Gelderland-Zuid |