Politie Hollands Midden

Voorschoten - Getuigenoproep via bord

Voorschoten, 26-08-2010 o De politie van Voorschoten heeft een bord geplaatst bij station De Vink met een getuigenoproep.

Afgelopen vrijdag vond rond 17.20 uur een carjacking plaats. Een 64-jarige vrouw uit Voorschoten stond op vrijdag 20 augustus, om 17.20 uur, met haar auto te wachten op haar man en dochter die met de trein zouden aankomen. Ze parkeerde haar auto op het parkeerterrein van het Trompplein. Ze had haar auto in het eerste parkeervak direct links van de inrit naar het parkeerterrein gezet, met de voorzijde richting de Trompweg.

Stoepbord Plotseling stond er zowel links als rechts van de auto een man, die de portieren van haar auto opentrokken. De man aan de bestuurderskant pakte haar vast en trok haar uit de auto. De andere man ging naast haar zitten. Doordat zij uit de auto werd getrokken viel zij met haar hoofd op de grond. De mannen reden met haar auto weg in de richting van de Admiraal de Ruytersingel. De vrouw kon zelf overeind komen.

Reizigers De politie heeft aangifte en is een onderzoek gestart. Vanwege het tijdstip is de verwachting dat treinreizigers de daders hebben gezien of de carjacking hebben zien gebeuren. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan uiteraard ook op 0800-7000.

Kenteken auto Mogelijk is de auto na de diefstal ergens achtergelaten. De auto, een Volkswagen Golf, is grijs van kleur en heeft het volgende kenteken: 36-XL-HK. Belt u de politie indien u deze auto ziet staan.