Politie Hollands Midden

Woerdense Verlaat - Automobiliste met alcohol op aangehouden na verlaten plaats ongeval

Woerdense Verlaat, 26-08-2010 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 25 augustus omstreeks 19.15 uur een 41-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Polen aangehouden omdat zij waren doorgereden na een aanrijding met een andere auto. Eerder die avond kreeg de politie een melding van een 42-jarige vrouw uit het Woerdense Verlaat dat een auto was doorgereden nadat deze tegen haar was aangebotst.

De vrouw reed in een bocht aan de Amstelkade toen er uit de tegengestelde richting een auto kwam aanrijden die midden over de weg reed. Deze auto probeerde de auto van de vrouw nog te ontwijken, maar botste er toch op. De auto reed door, stopte even verderop maar vervolgde daarna met hoge snelheid haar weg. De vrouw ging naar huis en vertelde aan haar man wat er was gebeurd en hoe de auto eruit zag. Haar man ging op zoek naar de auto en de vrouw waarschuwde de politie.

Aan de Ingenieur J. Nysinghweg trof de man de auto aan en de twee inzittenden. De politie kwam ook ter plaatse en zag dat de auto aan de voorkant zwaar beschadigd was. Beide inzittenden verklaarden de auto bestuurd te hebben toen het ongeluk plaatsvond. Zij werden daarom beiden aangehouden. Uiteindelijk vertelde de man dat de vrouw had gereden. De vrouw werd gevraagd te blazen en zij blies 1260 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De 42-jarige vrouw uit het Woerdense Verlaat heeft aangifte gedaan.