KNHS

Hippiade Pony's en Hackney's afgelast, Hippiade Voltige gaat wel door! 26 augustus 2010

ERMELO (KNHS) Bijna 1000 ponyruiters kunnen zaterdag 28 augustus niet van start gaan tijdens de Hippiade Ponys die op de KNHS-terreinen in Ermelo zou worden gehouden. De KNHS spring- en dressuur kampioenschappen en de hackneykampioenschappen zijn afgelast. De Hippiade Voltige die in de indoor manege wordt gehouden, gaat wel door.

Binnen twaalf uur is hier 75 millimeter regen gevallen en daarom hebben we helaas moeten besluiten deze voor de ponyjeugd en hun begeleiders zeer belangrijke kampioenschappen af te gelasten, aldus KNHS algemeen directeur John Bierling.

De Hippiade Ponys is de afsluiting van het zomerseizoen waar ponyruiters in de disciplines dressuur en springen zich via honderden door het gehele land verspreid liggende selectiewedstrijden hebben kunnen plaatsen.
Ondanks het feit dat we een all-weather bodem hebben liggen als wedstrijdring, is die te klein om ruimte te bieden aan alle wedstrijden die verreden moeten worden. Daardoor is het niet mogelijk voor de ponys verantwoorde en voor de ruiters faire sport te garanderen. We bekijken hoe en wanneer we deze KNHS-kampioenschappen wel kunnen laten plaatsvinden. Het zal toch niet zo zijn dat we onze toekomst, de ponyjeugd, zonder Hippiade het buitenseizoen laten afsluiten, aldus Bierling.

Naast de Hippiade Voltige op 28 augustus vinden ook de Rabo Talentendag op 1 september en de Hippiade Paarden op 3 en 4 september gewoon plaats.

Kijk voor actuele informatie op www.knhs.nl