Gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal accepteert de uitspraak van de kantonrechter over de bestaande gesloten overeenkomst over de exploitatie van de horecavoorzieningen in Theater Geert Teis. Volgens de rechtbank in Groningen blijft de overeenkomst tussen pachter InBev NV en de gemeente Stadskanaal (eigenaar van het theater) nog eens vijf jaar gelden.

De gemeente Stadskanaal is van mening dat er nu duidelijkheid is verkregen over de juridische status van de overeenkomst met InBev. De pachtovereenkomst betreft de foyer en pantry met bijbehorende inventaris in het theater. Het verschil van inzicht tussen de gemeente en InBev betrof de vraag of de overeenkomst mocht worden beeindigd, dan wel met vijf jaar moest worden verlengd.

Nu deze duidelijkheid is verschaft door de rechtbank, gaat de gemeente Stadskanaal in overleg met betrokkenen over de nadere invulling van de overeenkomst. De uitspraak van de rechtbank heeft geen gevolgen voor de verbouwplannen van het theater, waarover de gemeenteraad komende maandagavond (30 augustus) een besluit gaat nemen.

De raad buigt zich dan over een alternatief plan van de renovatie, waarvoor een aanvullend bedrag van ruim 660.000 euro beschikbaar moet worden gesteld. Eerder heeft de gemeenteraad al 1,3 miljoen euro apart gezet voor de renovatie.

Het alternatieve plan voorziet onder andere in een andere indeling van de foyer, uitbreiding van de bestaande foyer met een café-achtige inrichting aan de voorzijde, verplaatsing van de kantoren en aanpassing van de toiletten.

B&W stellen de raad voor de alternatieve renovatie uit te voeren in de zomer van 2011. De renovatie leidt tot een beduidende kwaliteitsverbetering en meerwaarde voor de bedrijfsvoering van het theater.

* 26 augustus 2010