Gemeente Diemen


Diemen sluit nieuwe re-integratiecontracten

De gemeente Diemen heeft na een openbare aanbesteding vijf nieuwe contracten afgesloten voor de meest voorkomende dienstverlening op het gebied van re-integratie.

Het gaat daarbij om overeenkomsten met Salude (medisch, arbeidsdeskundige en psychologische advisering), Pantar (diagnose trajecten), Sagenn (zorgtrajecten) en twee met Uw re-integratie (Reguliere re integratietrajecten met bv een opleidingscomponent en verloningstrajecten). Wethouder Van der Mark ondertekende vandaag de contracten met de nieuwe partners.

LR DSC0535
Wethouder Van der Mark temidden van vertegenwoordigers van de uitgekozen bedrijven voor re-integratie.

Het gaat bij deze re-integratie om dienstverlening aan mensen met een uitkering. Dat zijn vaak gespecialiseerde trajecten die de gemeente niet zelf kan organiseren. Met de nu aanbesteedde contracten probeert de gemeente Diemenaren met een uitkering zoveel mogelijk te ondersteunen om mee te doen aan de samenleving. Het doel daarbij is meestal het veroveren van een baan. Maar er zijn ook mensen die dat niet zal lukken. Daarvoor wordt zorg ingezet, zodat zij een dagbesteding kunnen doen of bijvoorbeeld een vorm van vrijwilligerswerk. Soms wordt via de re-integratietrajecten ook andere hulpverlening ingeschakeld. Bijvoorbeeld psychologische hulpverlening of budgetbegeleiding. Of mensen gaan een opleiding doen om hun kansen te vergroten.

Investeren in mensen
De bedrijven die nu gekozen zijn zullen ieder verschillende vormen van deze dienstverlening gaan verrichten, aangestuurd door medewerkers van de gemeente Diemen. Verantwoordelijk wethouder Van der Mark is verheugd over de nieuwe samenwerking: "We willen als college blijven investeren in mensen; ook op deze manier. Ik hoop dat de samenwerking met deze partners succesvol is, vooral voor de mensen die het betreft." De contracten worden afgesloten voor een periode van 3 jaar, met de mogelijkheid om met één jaar te verlengen.

---