Gemeente Halderberge


Geen archeologische resten in Hoeven

Van 9 tot en met 13 augustus is een zogenoemd proefsleuvenonderzoek uitgevoerd in het gebied aan de Opperstraat in Hoeven. Er is gezocht naar archeologische resten in de grond. Het onderzoek wijst uit dat het plangebied archeologisch niet waardevol is.

Bij de aanleg van de proefsleuven kwam de aanwezigheid van veel plastic buizen aan het licht. Die dateren waarschijnlijk uit de tijd dat er glastuinbouw op het perceel werd bedreven en er een opvangbekken voor water lag. Verder werden sporen zichtbaar van ploegen, die voor de vermenging van verschillende bodemlagen hebben gezorgd. Er werden weinig archeologische sporen gevonden. Het materiaal dat wel werd aangetroffen, duidde niet op ` oude bewoning' .

Vervolg werkzaamheden bestemmingsplan

Het definitieve rapport over het proefsleuvenonderzoek wordt nog opgesteld. Naar verwachting zal het advies luiden dat het terrein mag worden vrijgegeven voor de voorgenomen ontwikkeling van woningbouw. Mocht bij toeval een archeologische vondst worden gedaan, dan moet deze gemeld worden bij het bevoegd gezag.