Gemeente Purmerend

Eerste ondergrondse container in gebruik

26 augustus 2010

Wethouder Helm geeft demonstratie - Maandag 30 augustus om 10.00 uur neemt wethouder Roald Helm de eerste ondergrondse restafvalcontainer in gebruik. Bij de Rotterdamhaven in Weidevenne demonstreert Helm hoe de container werkt. Ook wordt de ondergrondse container geleegd in een vuilniswagen. Na de officiële in gebruikname kunnen de bewoners van kwadrant Europa hun afval aanbieden in de ondergrondse restafvalcontainers.

Stap voor stap
Na kwadrant Europa wordt ondergrondse inzamelen van afval voor alle gestapelde bouw in Purmerend verder ingevoerd. Mensen die in appartementen van 2, 3 of 4 verdiepingen wonen krijgen te maken met de ondergrondse containers. Zij krijgen vanzelf bericht van de gemeente over wanneer de containers bij hen in de buurt open gaan. Ook krijgen ze informatie over hoe het systeem werkt en waar de containers te vinden zijn.
Het streven is om in het voorjaar van 2011 alle ondergrondse containers in gebruik te hebben.

Afvalpas
De ondergrondse restafvalcontainers zijn te openen met een afvalpas. Alleen mensen die gebruik moeten maken van de containers ontvangen deze pas. De pas wordt niet gebruikt om aanbiedgedrag te registreren. Voor de ondergrondse papiercontainers, die gelijk met het restafval open gaan is geen pas nodig. Dat geldt ook voor de ondergrondse glascontainers die al in gebruik zijn.