European Business Awards: Groei vervangt overleving voor Europa's bedrijvengemeenschap

*Tachtig procent van de bedrijven in Europa voorspellen groei voor de komende 12 maanden*

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100826 --

Een grote tegenstelling komt boven in de stemming van de Europese bedrijvengemeenschap, nu vier van de vijf ondernemingen voor het komende jaar een gezonde groei voorspellen, vergeleken met de door velen eerder uitgesproken ‘doom and gloom’.European Business Awards, dat door HSBC gesponsord wordt, heeft vandaag de conclusies vrijgegeven van haar studie ‘Zaken doen als altijd?’.

Meer dan 600 Europese topondernemingsdirecteuren namen aan deze studie deel. Hierin werd onderzocht hoe zij tegenover het zaken doen in de komende 12 maanden stonden.

EUROPA STAAT OPEN VOOR ZAKEN EN HEEFT HONGER NAAR GROEI

  • 8 van de 10 bedrijven verwacht een groei in de volgende 12 maanden
  • Meer dan de helft van de bedrijven verwacht een groei van 10% of meer
  • 3 van de 10 bedrijven verwacht een groei van meer dan 20%

SUCCES EN GROEI BUITEN DE NATIONALE GRENZEN

  • De wereld is eenvoudigweg kleiner geworden –éénderde van de bedrijven kijkt of zij voordeel kunnen trekken uit nieuwe markten die de nationale grenzen overschrijden
  • Eénvijfde kijkt of er meer profijt kan worden getrokken van de globale markten buiten de Europese Gemeenschap
  • 1 van de 3 bedrijven wil toonaangevend in haar sector zijn en voelt ambitie om te groeien
  • 29% is van mening dat het essentieel is om productaanbiedingen en diensten te diversifiëren
  • Slechts 6% van de Europese bedrijven concentreert zich op de kernactiviteit

INVESTERING IN MENSELIJK KAPITAAL IS HOOFDZAAK

  • 58% investeert in haar eigen bedrijf
  • 24% investeert in training en 39% is van plan om in haar bestaande talent te investeren
  • 11% infrastructuur / 18% organische groei

Adrian Tripp, CEO van de European Business Awards zegt, “Tijdens de recente recessie werden bedrijven gestimuleerd zich alleen op hun kernactiviteit te richten. Ons onderzoek laat echter zien dat slechts 6% van de Europese bedrijven deze mantra in het komende jaar zal volgen. Bovendien zijn de investeringen in personeel en aanwerving van nieuw personeel de eersten die het loodje leggen bij economische onrust, maar een kwart van de bedrijven verwacht meer in hun personeel te investeren, en de helft hiervan verwacht extra personeel aan te nemen. Nu vier van de vijf ondernemingen een gezonde groei voorspelt, ziet de toekomst voor de Europese bedrijven er rooskleurig uit.”

Alan Keir, Global Co-Head of Commercial Banking, HSBC, verklaarde: “De Europese bedrijvengemeenschap heeft op de onzekerheid in het verleden gereageerd door de kansen te grijpen en te aanvaarden dat investering en groei de sleutel tot succes zijn. De honger naar groei en succes, gepaard met een gevoel van optimisme, betekent dat de Europese bedrijven steeds sterker zullen gaan staan.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Angela Lovell
+44-(0)207-234-3552

angela.lovell@businessawardseurope.com