RPX4U, website voor kopen van luchtfoto's met Google Maps, nu online


EINDHOVEN, 20100826 -- RPX4U - Airpix for you: de unieke website voor het kopen en verkopen van bestaande luchtfoto's, is na een testperiode, nu volledig online. RPX4U biedt als eerste bedrijf een digitaal luchtfotonetwerk, dat open is voor alle luchtfotografen. Hierdoor kunnen luchtfotografen en klanten elkaar beter vinden en wordt het koopproces van luchtfoto's vergemakkelijkt en versneld. De RPX4U website is ook de eerste geavanceerde website die Google Maps en een webwinkel op luchtfotogebied met elkaar combineert.

De RPX4U website (www.rpx4u.com) biedt veel mogelijkheden en zal blijven innoveren om een zo goed mogelijke dienstverlening tegen een lage kostprijs te kunnen blijven bieden. Vanaf september zal RPX4U een tour starten langs de luchtfotografen in Nederland. Als eerste worden de provincies Drenthe, Friesland en Groningen bezocht.

Luchtfotografen
RPX4U biedt luchtfotografen de mogelijkheid om bestaande luchtfoto's die in het archief zitten en niet gebruikt worden een weg te bieden naar de kopers. Het aantal luchtfoto's, dat luchtfotografen in hun archieven hebben zitten, varieert van enkele duizenden tot meerdere miljoenen luchtfoto's.
Op deze manier kosten de luchtfoto's alleen maar geld en leveren niets op.
De luchtfotografen die de luchtfoto's aanbieden via RPX4U hebben veel voordelen, waaronder het zelf bepalen van de prijs, het zelf kunnen uploaden en verwijderen van luchtfoto's. Voor de luchtfotografen onderscheidt de website 3 kwaliteitsniveaus: (standaard) luchtfotograaf, goud en platina luchtfotograaf. Van alleen scherpe luchtfoto's oplopend tot luchtfoto's die perfect zijn.
Voor luchtfotografen is het deelnemen en uploaden van luchtfoto's gratis, enkel waarneer een luchtfoto verkocht is, wordt er een klein percentage door RPX4U ingehouden.
Zoals hierboven vermeldt, start RPX4U vanaf september met een nieuwe tour langs luchtfotografen in Nederland, beginnend in het noorden van Nederland. De luchtfotografen worden op locatie, vrijblijvend voorgelicht over de huidige en toekomstige mogelijkheden van RPX4U.

Luchtfoto kopers
Om luchtfoto's vindbaar te maken voor kopers, heeft de RPX4U website een unieke manier van zoeken. De luchtfoto's kunnen gezocht worden met de kaart van Google Maps. Google Maps is nog niet eerder gebruikt om luchtfoto's op grote schaal te laten zien. Naast het zoeken via Google Maps is het ook mogelijk op vele andere manieren te zoeken, waaronder op zoekwoorden, categorieën, adres, naam van de foto, enz. Ook heeft RPX4U inmiddels een van de grootste databases van luchtfoto's die direct online zijn te bestellen.

Over RPX4U
Het idee voor het concept voor de RPX4U website, is in 2007 ontwikkeld. In februari 2008, tijdens het vak "Technology Entrepreneurship" van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en de leergang "Innovatief Ondernemerschap" is onder begeleiding van een professionele coach het businessplan voor de toekomstige onderneming opgesteld. Dit traject is mogelijk gemaakt in samenwerking met Technische Universiteit Eindhoven en Stichting Connect. In september 2008 is gestart met de ontwikkeling van de website met een designbureau. De eerste versie van het uploaddeel voor de luchtfoto's van de website is op 23 juni 2009 online gegaan en het verkoopdeel sinds 20 november 2009.