David de Vos ontmoet president Burundi na evangelisatiecampagne


ZEEWOLDE, 20100826 -- Deze maand heeft Go and Tell een evangelisatiecampagne in Burundi gehouden. In de tweede week van augustus deelde David de Vos in de stad Gitega het evangelie aan duizenden toehoorders. Na de evangelisatiecampagne werd hij uitgenodigd om Pierre Nkurunziza, de president van Burundi, te ontmoeten.

Na de burgeroorlog in Burundi kwam president Nkurunziza vijf jaar geleden aan de macht en onlangs werd hij herkozen als president. In de ontmoeting met David de Vos deelde hij de geschiedenis van het land en zijn leven. De president vertelde dat hij zelf christen is en wekelijks bidt en vast met andere regeringsleiders voor het land. Het verlangen van de president is om zijn land weer op te bouwen en het Burundese volk bij God te brengen. Hij was erg dankbaar voor de campagne die Go and Tell in Gitega heeft gehouden. David mocht de president bemoedigen met woorden vanuit de Bijbel en samen baden ze voor het land.

De campagne in Gitega werd gekenmerkt door wonderen en tekenen, waar iedere avond verschillende mensen van getuigden. Dagelijks kwamen duizenden mensen om te beleven wat er gebeurde in het stadion. Er was een enorme respons van de bezoekers op de oproep om hun leven in de handen van Jezus te leggen. Voor de nazorg werd het boekje "Je beste keuze ooit" van David de Vos vertaald naar Kirundi, de lokale taal in Burundi, en uitgedeeld aan nieuwe gelovigen. "Mensen bij Jezus brengen, dat is waar het om gaat", aldus David de Vos.





Ingezonden persbericht