Zangparels in Zuilen


Arti Vocaal en De Parel van Zuilen gaan samenwerken

UTRECHT, 20100826 -- Eindelijk cultuur in Zuilen. Arti Vocaal en De Parel van Zuilen gaan samenwerken. Vanaf 29 augustus 2010 vindt er iedere laatste zondag van de maand een bijzonder concert plaats in De Parel van Zuilen (het voormalig gemeentehuis van Zuilen in de Springertuin).

Arti Vocaal organiseert optredens en beschikt over een pool van zangers en instrumentalisten. Voor zowel amateurs als (semi)professionelen biedt Arti Vocaal een podium.
De zangkunst staat centraal, het lied met het accent op opera maar ook operette, ballades, multiculturele muziekstijlen, improvisatie en experiment.
Arti Vocaal treedt regelmatig op met een divers aanbod op verschillende plaatsen, zoals Kasteel de Haar, tijdens het Leidsche Rijn Festival, het Midzomer Grachtfestival, het Zomerfeest in Herwijnen, het Cultuurfestival in Soest maar ook in het kader van de Giro d'Italia, op 8 mei jl. op de Stadhuisbrug in Utrecht.
Geïnteresseerd publiek krijgt laagdrempelig toegang tot pure zang in een wijd scala aan stijlen; westerse klassieke zang en andere multiculturele en geïmproviseerde muziekstijlen. Samenwerking met andere kunstdisciplines leidt soms tot geïntegreerde kunstprojecten met zang als centraal element

Arti Vocaal heeft nu de concertserie `Zangparels' ontwikkeld voor een klein podium op een vaste plaats. In Zuilen is er sinds kort een klein podium, nl. in De Parel van Zuilen.
Daarom gaan op 29 augustus 2010 voor het eerst de deuren open voor een Weense middag met apfelstrudel aan de Vecht. Op 12 september, tijdens het Uitfeest, komt Arti Vocaal een keertje extra in De Parel van Zuilen, met liederen van liefde, zon en water. De laatste zondagen van september, oktober, november en december staan in het teken van respectievelijk American Songbooks, Mozart, Spaanse flamenco en kerstmis.
De concerten vinden plaats van 15.00 tot 17.00 en er zijn hapjes en drankjes die passen bij het thema. De entree bedraagt ¤ 10,--. Reserveren is gewenst via info@artivocaal.nl of telefoonnummer 06-29208286. Voor meer informatie en de agenda, surf naar www.artivocaal.nl.





Ingezonden persbericht