MiaSolé Tekent lange-termijnovereenkomst van 600MW met juwi Solar

SANTA CLARA, Californië.--(BUSINESS WIRE)-- 20100826 --

MiaSolé, de vooraanstaande producent van CIGS (koper, indium, gallium, selenium) fotovoltaïsche zonnepanelen met een dunne film, kondigde vandaag de afsluiting van een koopovereenkomst voor meerdere jaren aan om CIGS-modulen te leveren aan juwi Solar GmbH.

Bij deze overeenkomst gaat het om zendingen van gezamenlijk 50 MW in 2011 en een totaal van 600 MW die verzonden zullen worden gedurende de periode van de overeenkomst. De kaderovereenkomst vertegenwoordigt de volgende stap in wat reeds een lange-termijnsrelatie tussen beide partijen is.

“juwi heeft een uitstekende voorgeschiedenis als ontwikkelaar en uitvoerder van projecten in een aantal continenten,” zei Joe Laia, CEO van MiaSolé. “We zijn blij dat we onze bedrijfsstrategie kunnen koppelen aan hun voorgeschiedenis en ervaring.”

“Dankzij de langdurige aard en de volumes waar het in deze leveringsovereenkomst met MiaSolé om gaat, is juwi in staat om zijn plan van snelle groei voort te zetten,” aldus Lars Falck. “In het heersende onvoorspelbare milieu blijkt MiaSolé een uitstekende partner te zijn. We zijn erg enthousiast over hun product. Door kwaliteit en professionalisme zal MiaSolé snel een marktaandeel kunnen veroveren.”

Over MiaSolé

MiaSolé is een van de allereerste en toonaangevende ontwikkelaars van CIGS (koper, indium, gallium, selenium) fotovoltaïsche zonnepanelen met een dunne film, die tot de goedkoopste, efficiëntste zonnepanelen ter wereld behoren. De hoofdmissie van MiaSolé is het bevorderen van het buitengewone potentieel om gebruik te maken van zonne-energie als concurrerende, duurzame energiebron en om uiterlijk in 2012 netpariteit bereikt te hebben. MiaSolé, waarvan het hoofdkantoor zich in Californië bevindt, werkt momenteel met twee fabriekslocaties en in 2010 begint men met de bouw van een derde. Verdere informatie over het bedrijf kunt u vinden op www.miasole.com.

Over de juwi Group:

juwi is een van de leidende projectontwikkelaars in de sector van de hernieuwbare energie. Deze Duitse onderneming ontwerpt, bouwt, financiert en runt fabrieken met zonne-, wind- en bio-energie sinds 1996. De CEO’s en oprichters Fred Jung en Matthias Willenbacher hebben de firma omgevormd van een tweemansbedrijfje tot een internationaal werkzame groep met meer dan 900 werknemers en jaarinkomsten van ongeveer 900 miljoen euro (vooruitzicht 2010). Tot op heden heeft juwi ongeveer 1300 PV-systemen met een totale capaciteit van ruim 500 megawatt geïnstalleerd, waaronder een van ‘s werelds grootste fabrieken met zonne-energie in Oost-Duitsland, en meer dan 400 windturbines met een totale productie van ongeveer 600 megawatt. juwi heeft filialen in Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Spanje, de Tsjechische Republiek, Griekenland, Polen en Costa Rica. www.juwi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MiaSolé
Ben Williams, 408-919-5770

ben.williams@miasole.com