Ronald Fransen nieuwe Sales Director Springflower groep


Oud-wethouder Aalsmeer benoemd

AALSMEER, 20100826 -- Ronald Fransen, oud-wethouder van de gemeente Aalsmeer, wordt met ingang van 1 september directielid van bloemen- en plantenexporteur Springflower Holding BV in Aalsmeer. Fransen gaat zich als Sales Director bezig houden met de verdere uitbouw van de commerciële activiteiten van de holding en de zelfstandige dochterbedrijven zoals Movrie, Hiljo, Summerflower en SpringImport.

Ronald Fransen (geboren in 1962) had al een lange loopbaan in de sierteelt en AGF achter de rug voordat hij in 2006 wethouder van de gemeente Aalsmeer werd. Zo werkte hij onder meer (in vaste dienst of op projectbasis) bij Noviflora, Bloemenveiling Aalsmeer, Intratuin, Tuincentrum Overvecht , De Vroomen Holland BV en diverse groothandels bedrijven en kwekerijen. Tussen 1996 en 2005 deed hij dat namens zijn eigen adviesbureau JIP Advies.

Als wethouder had Fransen de portefeuille Personeel, Organisatie, Informatisering en Automatisering, Bereikbaarheid en mobiliteit en Duurzame leefomgeving. Hij deed dat namens PACT (Progressieve Aalsmeerse Combinatie Tweeduizend) een samenwerking van D66, GroenLinks en PvdA.
De Springflower Holding is met in totaal rond 200 medewerkers een van de grotere spelers op het gebied van inkoop, verwerking en verkoop van bloemen en planten aan verschillende ketens en het grootwinkelbedrijf in Europa. Binnen het bedrijf zijn de verschillende werkmaatschappijen gericht op de internationale handel in bloemen en planten, logistiek en ICT ieder met hun eigen specifieke kennis, producten en oplossingen voor de (handels) doelgroepen.

Na een reorganisatie begin vorig jaar is er nu weer een sterke groei, mede dankzij het gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logistiek en automatisering. Het overgrote deel van de verpakte boeketten en potplanten gaat naar het buitenland, met name naar Duitsland, Scandinavië en Zuid-Europa. Sinds begin 2008 exporteert het bedrijf ook naar groeimarkten als Polen en enkele voormalige Oost Europese landen. Met de benoeming van Ronald Fransen moet deze groei verder uitgebouwd worden.

Springflower Holding BV