Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatieavond over Smeetsland Noord

26 augustus

Op donderdag 26 augustus organiseert de deelgemeente IJsselmonde een informatiebijeenkomst over de plannen voor Smeetsland Noord. De avond wordt gehouden in het LCC Lombardijen, Menanderstraat 89-90 en begint om 19.30 uur.

Woningen Smeetsland Noord
In het noordelijk deel van Lombardijen, tussen de Ogierssingel, Smeetslandsedijk, Molenvliet en Mr. Arend van der Woudenslaan, ligt Smeetsland Noord. Het Masterplan Lombardijen heeft deze buurt aangemerkt als lommerrijk wonen. Voor de invulling van het plan zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld, waaraan het bouwplan zal moeten voldoen.

In Smeetsland Noord is ruimte voor circa 235 eengezinswoningen; rijtjes, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. De woningen komen in een ruim opgezette groene omgeving te staan. Per woning wordt minimaal één parkeerplaats op eigen terrein geregeld en voor bezoek is parkeerruimte in openbaar gebied. In het gebied komen waterpartijen. Vanuit het dagelijks bestuur van IJsselmonde zijn enkele aanscherpingen in de randvoorwaarden voorgesteld: de woningen aan de zijde van de Ogierssingel moeten aansluiten op het historisch karakter van deze lintbebouwing. Aan de zijde van de Molenvliet komt een fietsstraat, zoals ook bij het bouwplan Smeetsland Driehoek is voorgesteld.