Gemeente Zutphen

partnerstad Satu Mare viert feest in Zutphen

Het laatste weekend van augustus brengt een delegatie hoogwaardigheidsbekleders uit Satu Mare een bezoek aan Zutphen. Met een reeks aan feestelijkheden viert Zutphen op 26 t/m 29 augustus het 40-jarig bestaan van de stedenband met met Satu Mare.

De opening van het feestweekend is op vrijdag 27 augustus in de Buitensocieteit van de Hanzehof. Het Roemeens Philharmonisch Orkest "Dinu Lipatti" uit Satu Mare geeft hier om 20:oo uur een gala-concert. Kaartverkoop via de kassa van Theater De Hanzehof. Gedurende de rest van het weekend treden diverse groepen uit Satu Mare op tijdens de verschillende activiteiten overal in de stad. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de gemeente

In mei dit jaar was een grote groep vertgenwoordigers uit Zutphen te gast in Satu Mare om deel te nemen aan de Culturele Dagen van Satu Mare, een jaarlijks terugkerend festival.

De stedenband tussen Zutphen en Satu Mare is een van de oudste stedenbanden tussen Oost- en West- Europa. In het kader van het jubileum is onlangs een boek met bijbehorende DVD uitgegeven waarin 40 jaar stedenband wordt belicht. Dit boek is verkrijgbaar bij boekhandel `Boek en Buro' in de Beukerstraat te Zutphen.