NCRV

Achter de voordeur

Positiviteit en kracht ondanks dubbele tegenslag

Donderdag 26 augustus 2010

21.35 uur, Nederland 2

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In de NCRV-serie Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. Dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op.

Mirjam de Goede (41) woont met haar man en twee honden in Zuid-Scharwoude. Het leven liep niet zoals ze had verwacht: Mirjam en haar man bleken, na lang proberen, geen kinderen te kunnen krijgen. Tot overmaat van ramp werd twee jaar gelden bij haar de ziekte van Lyme geconstateerd. Ondanks alles blijft ze positief en straalt ze kracht uit. Een jong stel met twee kleine kinderen neemt bij Mirjam een kijkje achter de voordeur. Hoe reageren zij op het verhaal van hun buurvrouw?

Toon van Herwijnen woont in Best. Nadat hij twee keer naar Bosnië is uitgezonden krijgt hij last van slapeloosheid, angsten en andere psychische klachten. In 2006 wordt een posttraumatisch stresstoornis bij hem vastgesteld. Nu, vier jaar later, werkt Toon op projectbasis als beveiligingsdeskundige. Eén van de buurvrouwen die bij hem in huis een kijkje neemt blijkt zelf uit Bosnië te komenâ¦