Ingezonden persbericht


Persbericht
24 augustus 2010

De Vliegende Hollander vaart verder!

Theaterspektakel de Vliegende Hollander vaart dit jaar wederom door de grachten van Appingedam. 1 september aanstaande is de première van deze theatrale ontdekkingstocht over het Damsterdiep. Max H. Modderman- de alom bekende touroperator uit het pittoreske 'Daam' heeft vorig jaar tijdens zijn verrassende tochten de wereld kond gedaan van zijn wonderlijke ontdekking: Willem Vanderdecken, de legendarische kapitein van het spookschip De Vliegende Hollander, is in Appingedam geboren. In één van de beroemde Hangende Keukens.

Creatieve destructie
Dit jaar vaart de Vliegende Hollander weer door Appingedam. En weer vergast Max Modderman de bezoekers op een wonderlijk muziektheaterstuk. Niet alleen vertelt hij-bij monde van zijn gidsen aan boord- van alles over de Damster historie van de familie Vanderdecken, Modderman propageert in één ruk door zijn nieuwe levensfilosofie, ontleend aan het oeroude QongQui-principes. Modderman is niet meer de Modderman van vorig jaar. Hij is overtuigd aanhanger geworden van duurzaam ondernemen. Max H. Modderman is groen gegaan. En met reden. Want waar het oude verdwijnen moet, daar komt iets nieuws voor in de plaats. Creatieve destructie noemt hij dat.

De Eendracht
Hoe dat in zijn werk gaat? Dat kan het publiek zelf meemaken tijdens de tocht én de Grande Finale in de voormalige strokartonfabriek De Eendracht. Want die fabriek gaat tegen de vlakte. Maar niet voordat Modderman er zijn fundament heeft gelegd voor zijn eigen, duurzame opera: de Vliegende Hollander van Appingedam. Maar wat vindt mevrouw Modderman er deze keer van? En haar vriend Lucas?

Praktische informatie
Waar: Binnenstad Appingedam.
Try out: do. 26, ma. 30 en di. 31 augustus,
Kosten: E10,00
Reguliere voorstellingen: wo 1, do 2, za, 4 zo 5 sep en di. 7 t/m zo 12 september Kosten: E17,50, Gezinskaart E50,00

Kaarten zijn te verkrijgen via www.de-vliegendehollander.nl of bij Primera. Kijk op www.primera.nl voor een winkel bij u in de buurt.

Een wandeling van een kleine kilometer kan deel uitmaken van de ontdekkingstocht. Acht u zichzelf daartoe niet in staat? Laat het ons dan weten! Mail: kaartverkoop@de-vliegendehollander.nl.

Voor verdere informatie kunt u kijken op de site: www.de-vliegendehollander.nl We zien u graag terug op een van de rondvaarten van De Vliegende Hollander!



Ingezonden persbericht