Gemeente Noordwijkerhout


Expositie gemeentehuis Yvonne de Boer

Van 23 augustus t/m 1 oktober exposeert Yvonne de Boer in de hal van het gemeentehuis. Voor deze expositie zijn een aantal gouaches, acryl en olieverfschilderijen van werk uit vier verschillende series bijeengebracht.

Te zien is o.a zuiver abstract werk samen met het silhouet van de kat als beeldonderwerp, getiteld "Poetielie's". Voor werk van klein formaat is achtereenvolgens gekozen voor gouaches van een berglandschap in composities die abstract van vormgeving zijn, gouaches met katten en in olieverf Mannen getooid met hoeden.

Yvonne de Boer houdt zich voornamelijk bezig met vormen. Daarom kent "Poetielie's" bijvoorbeeld een vorm die de onverstoorbare, eigenzinnige, ongenaakbare houding van de kat personifieert en vindt men ook een vorm terug die het toegankelijke, het zachte, het poezelige kant van dit dier vertegenwoordigt. De vormen van Mannen, getooid met hoeden staan voor standvastigheid in karakter, eer en geweten. Bij het abstracte werk is gebruik gemaakt van veelal geometrische vormen. De titels van het abstracte werk zijn ontleend aan dichtregels van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en die van de bibliotheek.