Gemeente Noordwijkerhout


De smaak van Holland

De mooiste tuin van Nederland, de Keukenhof, opent aanstaande donderdag 26 augustus exclusief haar deuren voor de eerste editie van De Smaak van Holland. Vier dagen lang vindt u hier het mooiste, beste en meest bijzondere uit eigen land. Organisator Aris Spada: "Nederland heeft veel om trots op te zijn, maar dat willen juist de Nederlanders nog wel eens vergeten. Wat is er mooier om dat tijdens een 'belevenement' te presenteren?"

Keukenhof is van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus a.s. het decor van een nieuw evenement: "De Smaak van Holland". Vier dagen lang kunt u Nederland ervaren in al haar facetten. Het is geen beurs of of tentoonstelling, maar een heus evenement om "Holland"echt te beleven.

Op het Keukenhofpark vindt het evenement zowel binnen in de paviljoens als buiten in de tuinen en langs de paden plaats. In een van de gebouwen is ee. Tentoonstelling ingericht van Hollandse meesters anno 2010, werken van jonge kunstenaars die zich door het thema hebben laten inspireren door de meesters uit de Gouden Eeuw. En uiteraard is het Hollandse Feest niet kompleet zonder Nederlandstalige muziek, een heuse schaatsbaan en een geweldige kermis.

Noordwijkerhoutse inbreng

Ook "Noordwijkerhout, Hart van de Bollenstreek" zal zich presenteren op dit evenement. In een samenwerking van het Toeristisch Platform Noordwijkerhout met de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging ( NOV ) een het VVV zal een fraaie blauw-witte pagodetent het knusse dorp uitbundig gepromoot worden.

Imkerij De Drie Bijen maakt speciale honingwafels, Johan Duivenvoorden staat er met zijn melklokaal, kunstenares Monique van der Kamp gaat een fiets feestelijk versieren en dit collectes-item wordt daarna verloot en laten de Noordwijkerhoutse restaurateurs nog een keer "Noordwijkerhout Culinair" zien.

Het evenement is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur.