Gemeente Medemblik

Westfriese Waterweek Medemblik 2010 overtreft alle verwachtingen

De Westfriese Waterweek had het vorige week niet beter kunnen treffen, want alle ingrediënten waren aanwezig om de tweede editie van de Westfriese Waterweek in Medemblik tot een groot succes te maken. De weersomstandigheden waren op alle vier dagen voortreffelijk, de deelname aan de verschillende activiteiten was groot en vooral de publieke belangstelling zorgde er voor dat iedereen op een zeer geslaagde Waterweek 2010 terug kan kijken.

Donderdag 19 augustus stond in het teken van het theater. Voor de kinderen was er 's middags aan de Oosterhaven o.a. een piratentheater, een ietwat eigenwijze dromedaris en liet ook de Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter zich van haar beste kant zien. In twee boten en in het Vooronder van café Brakeboer gaf de Theatervloot 's avonds voor volwassen drie afwisselende voorstellingen. Naast heerlijke muziek van Niels van der Gulik, zorgden de drie doldwaze oppasdames van BlondeBizon voor verwarring en bracht de meeslepende verteller Mars Theunisz een ondeugende terugblik in de Griekse tijd.

Op vrijdag 20 augustus was lichte klassieke muziek het thema. Op een ponton in de Oosterhaven brachten Wil Luiken, Gerda Govers en twee solisten, het Medembliks piano talent Ramon van Engelenhoven en het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest een afwisselende voorstelling . Het gezamenlijke slotnummer werd door de kleine duizend aanwezigen enthousiast meegezongen.

De nautische dag stond gepland voor zaterdag 21 augustus en speelde zich in zowel de Ooster-, als de Westerhaven. Nieuw was dit jaar de zwemestafette waarvoor zich deze eerste keer zes teams hadden aangemeld. De verschillen in leeftijd en niveau waren soms groot, maar het plezier in en rond het water was er niet minder om. Verder was in de Oosterhaven de Rescue Medemblik aanwezig, evenals de jeugdbrandweer Medemblik. In de Westerhaven werd gezeild in Optimisten terwijl de Scouting Medemblik vele enthousiaste kinderen leerde varen op een lelievlet.

Klapstuk en tevens de kroon op het werk van de Waterweek 2010 waren de Drakenbootraces en "Culinair aan de kade" op zondag 22 augustus. Maar liefst 22 teams streden in drie manches om de felbegeerde Expert-wisselpeddel, gadegeslagen door vele honderden toeschouwers. Langs de kade hadden inmiddels vier lokale restaurants/hotel hun beste culinaire beentje voorgezet en konden alle aanwezigen genieten van de heerlijkste lokale en regionale gerechten. In alle opzichten dus een middag om van te smullen.
Wethouder Kasper Gutter van de gemeente Medemblik overhandigde aan het eind van de middag de prijzen aan de winnaars van de Drakenboot race en sloot daarmee feitelijk de bijzonder geslaagde Waterweek 2010 af.

Westfriese Waterweek Medemblik 2010: een festijn om trots op te zijn!