Politie Groningen

Dinsdag 24 augustus 2010

Provincie Groningen, 24-08-2010

Man aangehouden voor inbraak

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden op de Ulgersmaweg in de stad. Agenten kregen rond 04:30 uur een alarmmelding van een inbraak bij een bedrijf aan de Ulgersmaweg. In de omgeving trof de politie de verdachte aan. In de directe omgeving van de man lag een tas met gestolen spullen uit het betreffende pand. De 45-jarige zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Insluiper aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer werd door getuigen betrapt bij het stelen van geld uit een woning aan de Surinamestraat. Hij wist in eerste instantie de benen te nemen. Op basis van een goed signalement zagen agenten de verdachte even later lopen op het Floresplein. Zij wisten de insluiper te achterhalen en in te rekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De bewoner doet aangifte en de politie stelt een onderzoekt in.

Man zwaargewond bij ongeval

GRONINGEN Een 44-jarige man uit Groningen is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Ubbo Emmiussingel in Groningen. Op de fietser kwam een grote tak terecht, die vermoedelijk door de harde wind van een boom was losgeraakt. Het slachtoffer liep hierdoor ernstige verwondingen op en moest ter plaatste door agenten en andere hulpverleners worden gereanimeerd. Omstanders hielpen de agenten om de grote tak van het slachtoffer te halen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Mochten er omstanders zijn die behoefte hebben aan slachtofferhulp, dan kunnen zij zich bij de politie daarvoor melden.

Aanhouding na ontdekking hennepkwekerij

HEILIGERLEE De politie heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Heiligerlee aangehouden. Na een anonieme tip trof de politie in een kas in de tuin van een woning aan de Provincialeweg een hennepkwekerij aan. De politie ontmantelde de hennepkwekerij en nam 6468 hennepstekken in beslag. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De stekken en apparatuur zijn ter vernietiging afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief na strooptocht aangehouden

HOOGEZAND- De politie heeft maandagavond een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het plegen van meerdere winkeldiefstallen. De man werd in een winkel in de Hoofdstraat door winkelpersoneel betrapt bij het stelen van etenswaar en een MP3 speler. Bij fouillering door de politie werden nog meer spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal uit andere winkels. De dief moest mee naar het politiebureau. Alle gestolen spullen werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt diefstal zitmaaiers

ONSTWEDDE De politie heeft maandag drie meldingen gekregen van diefstal van zitmaaiers. De drie grasmaaiers werden gestolen uit twee schuren aan de Veenhuizerweg in Onstwedde en uit een schuur aan de Zijdstukkerweg in Stadskanaal. Uit het gebouw aan de Zijdstukkerweg werd ook een aanhangwagen weggenomen. De diefstallen hebben waarschijnlijk plaatsgevonden tussen zondagavond en maandagmorgen. De eigenaren doen aangifte. De politie doet onderzoek.

Dieven stelen isolatiemateriaal

ZUIDBROEK Onbekenden hebben afgelopen weekend ongeveer 100 isolatieplaten gestolen op een bouwlocatie aan de Weg der Verenigde Naties in Zuidbroek. Het isolatiemateriaal stond gestapeld op een aantal pallets. Maandagmorgen ontdekte een medewerker van een bouwbedrijf dat de bouwmaterialen waren gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Telefoon kwijt na misbruik 112

DELFZIJL De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Kustweg in Delfzijl de mobiele telefoon van een 49-jarige vrouw uit de havenstad in beslaggenomen. Zij had meerdere malen onnodig het alarmnummer 112 gebeld. Agenten gingen de woning van de Delfzijlster binnen en troffen de gebruikte telefoon aan. Zij was onder invloed van alcohol en had geen aannemelijke verklaring voor zijn belgedrag. Zij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Zij is ingesloten om haar roes uit te slapen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers overlopen

GRONINGEN Een bewoner heeft maandagnacht rond 00:23 uur in de H.W. Mesdagstraat in Groningen twee inbrekers overlopen. De bewoner hoorde lawaai bij een woning. Het tweetal bleek een raam te hebben vernield en zij gingen ervandoor toen de bewoner beide inbrekers aansprak. De inbrekers hebben hun buit tijdens hun vlucht achtergelaten. De gevluchte inbrekers waren tussen de 30 en 35 jaar oud, zij hadden een donker en licht getinte huidskleur, kort zwart haar en droegen donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft maandagnacht een 37-jarige man uit Winschoten aangehouden. Agenten zagen de automobilist rijden op het Burgemeester Schonfeldplein en controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 4 uur weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 23 augustus op diverse plaatsen op snelheid:

* Niezijl, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1184, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2852, aantal overtredingen: 178, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Harkstede, N986 Hoofdweg:aantal geregistreerde voertuigen: 210, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.