Gemeente Bellingwedde

Sleutels nieuwe vrachtwagen voor wethouder Bellingwedde

Op donderdag 26 augustus worden de sleutels van de gloednieuwe MAN vrachtwagen (type 26203 6x4) overhandigd aan wethouder Wim 't Mannetje van Bellingwedde. De overhandiging zal om 13.00 uur plaatsvinden op de gemeentewerf aan de Industrieweg 7 te Vriescheloo.

Onlangs ging de gemeente Bellingwedde over tot de aanschaf van de nieuwe MAN vrachtwagen ter vervanging van de oude Mercedes uit het jaar 2000. De uiteindelijke keuze viel daarbij op de MAN vanwege zijn vierwiel aandrijving met lage instap.

Essentieel voor de gemeentelijke vrachtwagen is ook dat deze niet te groot is, goed wendbaar en ook op onverharde terreinen goed uit de voeten kan. Op de vrachtwagen is een hydraulische kraan gemonteerd met een maximale werklengte van 10 meter, waarmee materialen geladen en gelost kunnen worden. De laadbak van de vrachtauto is uitgevoerd met een tweezijdige kieper met een inhoud van circa 12 kuub. Voordeel van het zijdelings kunnen lossen is dat bij het aanvullen van o.a. de wegbermen, wanneer men stapvoets rijdt, het aanvullen gedoceerd kan worden.

De vrachtwagen gaat ook worden ingezet bij de gladheidbestrijding. Door de methode van het natzout strooien dat de gemeente Bellingwedde hanteert, is het gewicht hoger geworden. Met deze vrachtwagen wordt weer voldaan aan de wettelijke verplichtingen.

* Persbericht overhandiging sleutels nieuwe vrachtwagen.dot (55,5 KB)