Politie Drenthe

Donderdag 26 augustus 2010

Provincie Drenthe, 26-08-2010

Aanhouding wegens mishandeling

WESTERBORK De politie heeft woensdagmiddag een 60-jarige man uit Schoonoord aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou aan de Nijkampen een 70-jarige straatbewoner hebben mishandeld. De verdachte, die de mishandeling ontkent, is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens diefstal

EMMEN Agenten hebben woensdagmiddag een 22-jarige man uit Meppen aangehouden aan de Noorderstraat. Hij had een kledingstuk weggenomen dat buiten aan een rek hing bij een winkel. De eigenaar en omstanders hebben de dief, die zich hevig verzette, staande gehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd
ASSEN Een motoragent heeft woensdagmiddag een 23-jarige bromfietser aangehouden op de Vaart ZZ in Assen. De bromfietser reed met een snelheid van 114 km/uur (na correctie 110 km/uur), waar 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding wegens bedreiging
SCHOONOORD De politie heeft een 28-jarige man uit Schoonoord aangehouden op verdenking van bedreiging aan de Slenerweg van een 42-jarige man uit Schoonoord.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bromfietser reed op de Meteorenlaan toen hij werd onderworpen aan een controle. Hij reed zonder helm en zijn rijbewijs bleek te zijn geschorst. Bovendien bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 405 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beknelling onder landbouwwerktuig

WESTERBORK Een 41-jarige inwoner uit Westerbork raakte woensdag aan het eind van de middag bekneld aan de Gagelmaat onder een mestinjecteur. De man was bezig met herstelwerkzaamheden aan het landbouwapparaat. Door nog onbekende reden ging het apparaat aan het schuiven en kwam de man beklemd te zetten wat hem een snijwond aan het linkerbeen opleverde. Hij werd bevrijd en is per ambulance voor behandeling naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen vervoerd.