Gemeente Utrechtse Heuvelrug


100% Buitendag een groot succes

100 % Buitendag Doorn 2010

Afgelopen zondag kwamen zo'n 5.500 bezoekers naar de 100% Buitendag bij Huis Doorn. De 100% Buitendag is een programma-onderdeel van het project Vrede van Utrecht.

In 2013 wordt 300 jaar Vrede van Utrecht met een internationaal cultureel programma groots gevierd in de stad en provincie Utrecht.

Tot die tijd is er echter ook al van alles te beleven in de stad Utrecht, de wijken en de regio waaronder in onze gemeente. In deze periode werken de Stichting Vrede van Utrecht en de gemeente Utrechtse Heuvelrug nauw samen aan de uitvoering van de Vrede van Utrecht op de Utrechtse Heuvelrug. Jaarlijks wordt er door hen opdracht gegeven om een project uit te voeren dat te maken heeft met de Vrede van Utrecht. Voor dit jaar was dat de 100% Buitendag. De Stichting 100% Heuvelrug heeft voor de programmering en organisatie van de 100% Buitendag gezorgd.

De 100% Buitendag trok veel gezinnen. Voor kinderen was er het kindertheater van Kruis en Mol en Eric Borrias. De ouders genoten van jazz, opera, klassieke muziek en Tzigane zigeuner kapel. Tussen de voorstellingen waren kinderen aan het rondrennen, aan het bellen blazen of zochten de Oehoe die bij de Valkenier was weggevlogen en nu alles rustig overzag vanuit een hoge boom.

De bezoekers hadden zelf picknickkleedjes en versnaperingen meegenomen, maar kochten ook biologische producten van de verschillende ondernemers en horeca. Kunstenaars die live aan het schilderen waren, konden rekenen op veel bekijks. Jac Vroemen, de verhalenverteller, trok veel luisteraars naar de hakplaats van de Keizer. Kortom, het was een geslaagd evenement.

Mede door de inzet van en samenwerking met de diverse sponsors, instellingen, `pure' horeca en producenten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de 100%Buitendag een groot succes geworden.