Scania


donderdag 26 augustus 2010 16:12

Scania levert eerste serie van 29 voertuigen af bij Post-Kogeko

Breda, 25 augustus 2010 - Post-Kogeko Logistics in Maasdijk heeft onlangs 29 nieuwe Scania P360 XPI trucks in gebruik genomen die rijden voor het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker.

Leon Groot (rechts), Regiodirecteur West bij Scania schudt de hand van Frans Denie (links), CEO van Post-Kogeko op de succesvolle aflevering van de eerste serie uit 114 nieuwe Scania's.
Vergroot foto

De vrachtwagens voldoen aan de Piek-norm en aan de Euro 5-criteria. Post-Kogeko levert daarmee een bijdrage aan een schonere en stillere logistiek. Aflevering vond plaats door de Scania dealer in Maasdijk.

De 29 distributietrekkers zijn de eerste van in totaal 114 nieuwe vrachtwagens die Post-Kogeko bij Scania heeft besteld. Alle voertuigen zijn voorzien van de voor het distributiewerk ideale P-cabine. Deze heeft een comfortabele lage instap. De 360 pk sterke motor met Scania XPI techniek zorgt er voor dat de Euro 5 norm wordt behaald zonder toevoeging van AdBlue. Met de aanschaf brengt Post-Kogeko de vloot kwalitatief op het gewenste niveau. Daarnaast heeft de logistieke onderneming extra capaciteit nodig doordat ze verschillende nieuwe opdrachtgevers aan zich heeft weten te binden. Naast de 29 trekkers heeft Scania zeven nieuwe 3-assers geleverd voor het geconditioneerd vervoer van levensmiddelen van DailyFresh naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit najaar krijgt Post-Kogeko levert Scania nog eens zeven trekkers voor het internationale transport en 38 vrachtwagens voor Zuivel Transport vanuit de vestigingen in Rotterdam, Eindhoven en Woerden. De overige nieuwe vrachtwagens worden in 2011 afgeleverd.

Voordat ze de sleutels van hun nieuwe truck krijgen, krijgen alle chauffeurs een uitgebreide instructie en door middel van een analyse van het rijgedrag worden de chauffeurs gemonitoord, gecoacht en aangestuurd. Hiermee willen Post-Kogeko en Scania het brandstofgebruik verlagen, de CO2-uitstoot reduceren en chauffeurs stimuleren om veiliger te rijden. "Met de aanschaf van de nieuwe vrachtwagens en de samenwerking met Scania is Post-Kogeko klaar voor de toekomst. Toch wordt er binnen het bedrijf al nagedacht over nog meer nieuwe vrachtwagens", zegt manager wagenpark Robin Nijman. Dat heeft onder meer te maken met de acquisitie van enkele grote nieuwe opdrachtgevers. Op dit moment huurt Post-Kogeko nog vrachtwagens om deze klanten optimaal te bedienen.

Post-Kogeko Logistics in Maasdijk is een allround logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in geconditioneerd transport. Post-Kogeko heeft meer dan 600 medewerkers verspreid over een veertiental vestigingen en een moderne vloot van voertuigen en trailers. Bedrijven als Albert Heijn, Royal Friesland Campina, DĂ©lifrance en Bakkersland vertrouwen dagelijks op de expertise en op de kwaliteit van de medewerkers en materieel. Samen met de klant wordt het logistieke proces geanalyseerd en wordt gezocht naar een optimale logistieke oplossing. Het beste komt Post-Kogeko tot haar recht wanneer het gehele logistieke proces wordt verzorgd; van opslag, voorraadbeheer en orderpicking tot aflevering bij de klant.
xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue

Post-Kogeko en Scania sluiten duurzame overeenkomst voor 114 nieuwe voertuigen

Breda, 31 mei 2010 - Scania zal de komende twee jaar tenminste 114 nieuwe voertuigen in vijf verschillende configuraties aan Post-Kogeko leveren.