Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 26-08-2010

Bewoners gewond bij gewapende overval op woning, politie zoekt getuigen

BREDA - De politie onderzoekt een gewapende overval die vanmorgen plaats vond in een woning aan de Posthoornstraat. De bewoners, een 70-jarige man en zijn 69-jarige vrouw, raakten daarbij gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er buit gemaakt is.

De politie ontving rond 05.00 uur de melding van een gewapende overval op een bovenwoning, boven een horecapunt. Agenten spoedden zich ter plaatse en troffen beide bewoners gewond aan. De man had een verwonding aan zijn hoofd en been. De vrouw aan haar been. Beiden zijn vervoerd naar het Amphia Molengracht. De politie zette de omgeving af en startte een onderzoek. Uit de eerste gesprekken blijkt dat beide bewoners in hun slaap overrompeld zijn door vermoedelijk drie gemaskerde mannen met vuurwapens. Wat er zich vervolgens in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De daders zijn korte tijd later vertrokken.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer:0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Bewoners gewond bij brand in woning

BREDA - Een brand heeft vannacht een groot gedeelte van een woning aan de Jan David Zocherstraat verwoest. De bewoners, een 51-jarige vrouw en een 38-jarige man raakten gewond. De vrouw is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Beverwijk. Haar situatie is zorgwekkend te noemen. De verwondingen van de man zijn, zoals het zich nu laat aanzien, niet levensbedreigend. De huisdieren van het paar (3 honden en 6 katten) konden zich tijdig in veiligheid brengen. De politie onderzoekt de toedracht.

Rond 00.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding van een woningbrand waarbij de bewoners mogelijk nog in de woning zouden zijn. Agenten troffen ter plaatse de bewoners in de achtertuin aan. De politie vermoed dat de vrouw via de eerste verdieping de woning verlaten heeft. De vlammen sloegen op dat moment uit het dak. Uit veiligheidsoverweging werden de bewoners van de aangrenzende woningen verzocht hun huis te verlaten. De huisdieren van het paar konden zich tijdig in veiligheid brengen. Nadat de brandweer het sein brand meester gegeven had bleek dat ook de naast gelegen woningen brand- rook en waterschade opgelopen hebben. Technische rechercheurs van de politie zijn gestart met een uitgebreid onderzoek.

Auto-inbreker bedreigt eigenaar

BREDA - De politie heeft gisteravond in de Backer en Ruebweg een 35-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht
ingebroken te hebben in een auto. Daarbbij zou hij de 24-jarige eigenaar hebben bedreigd. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau ingesloten.

De politie ontving rond 23.45 uur de melding van een inbraak in een auto op de Terheijdenseweg. De dader was overlopen door de 24-jarige auto-eigenaar. Na zijn daad zou hij de eigenaar met de dood hebben bedreigd. De politie stelde direct in de omgeving een onderzoek in. Tijdens de zoektocht zagen agenten op de Konijnenberg een man die violdeed aan het opgegeven signalement. Het lukte hem in de Backer en Ruebweg aan te houden. In zijn kleding troffen de agenten onder andere een navigatiesysteem aan.

Belg rijdt op gestolen bromfiets

BREDA - De politie heeft gistermiddag, even na 15.00 uur in de Moerstraat een 18-jarige jongen uit Meersel-Dreef aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem als bestuurder op een bromfiets rijden. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. Tijdens controle bleek dat het contactslot doorverbonden was. Navraag wees uit dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. De Belg, die niet in het bezit was van een identiteitsbewijs mocht mee naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-08-2010 11:59 | © Regio Midden en West Brabant |