Politie Zeeland


1544-2010 Politie zoekt getuigen, Renesse
De politie is op zoek naar twee meisjes van ongeveer 16 jaar oud die vannacht de hulp hebben ingeroepen van agenten in Renesse en andere getuigen van een verdachte situatie in de buurt van de Hogezoom in Renesse.
Agenten werden door de meisjes omstreeks 03.30 uur op de Hogezoom ter hoogte van discotheek Trinity aangesproken. Zij verklaarden dat zij een persoon met iets hadden zien slepen over de weg en waren hier erg van geschrokken. Samen met de agenten zijn de meisjes teruggefietst naar de plek waar ze dit hadden gezien, verderop op de Hogezoom in Renesse. In de omgeving konden ze echter niets vinden en dus zijn de meisjes vertrokken. Toen de agenten terugreden, sprong er een man uit de berm die hulp vroeg voor een bewusteloos meisje. Dit was ter hoogte van camping Wijde Blick. Het meisje, een 17-jarige Duitse, is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes en is inmiddels in goede gezondheid ontslagen uit het ziekenhuis.

Het is de politie niet duidelijk wat er gebeurd is. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Met name de twee meisjes op de fiets van ongeveer 16 jaar oud die de agenten waarschuwden in het centrum van Renesse. Bij deze twee meisjes hoorden ook nog twee vriendinnen van dezelfde leeftijd. Ze verblijven waarschijnlijk bij een bungalowpark of camping in Burgh-Haamstede.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die op of nabij de Hogezoom, in de buurt van camping Wijde Blick, omstreeks 03.30 uur een verdachte situatie hebben gezien of gehoord.

De meisjes en andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844 of bij een nabij gelegen politiebureau. Getuigen die anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.