Gemeente Delfzijl

Najaar start combinatiefunctionaris in dorpen

Dit najaar start de eerste âcombinatiefunctionarisâ in de dorpen van de gemeente Delfzijl. Het is een nieuwe functie, uitgevoerd door het Huis voor de Sport, tussen (brede) scholen, sportverenigingen en wijken.

Deze persoon zorgt voor ondersteuning en versterking van (sport)verenigingen en een betere afstemming tussen verenigingen, wijken, scholen en naschoolse opvang. Met als doel het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen. De combinatiefuncties zijn een uitvloeisel van het nieuwe sportbeleid van de gemeente. De verdere invulling van de taken gebeurt samen onder andere met de dorpen, het onderwijs, de sportverenigingen en gemeente. De combinatiefuncties worden deels gefinancierd door het Rijk en deels door de gemeente.

De combinatiefunctionarissen starten eerst in de dorpen, omdat in de kern Delfzijl het BOS-project (Buurt, Onderwijs, Sport) nog tot en met 2011 doorloopt. Volgend jaar start de tweede combinatiefunctionaris voor de dorpen.