Dienstenbond CNV

Nieuws

26 augustus 2010

Oproep CNV: Help slachtoffers Pakistan

Het CNV roept alle leden op de slachtoffers van de overstroming in Pakistan te steunen. "Wij vragen onze 350 duizend leden een bijdrage te storten op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties in Den Haag," aldus CNV-voorzitter Jaap Smit. "Iedere bijdrage is welkom, maar het zou geweldig zijn als alle leden een bedrag overmaken ter grootte van hun eigen maandelijkse vakbondscontributie." Die bedraagt gemiddeld 15 euro per maand. "Maar een groter bedrag mag natuurlijk ook."

"We voelen ons machteloos tegenover deze enorme ramp. 10 miljoen mensen zijn getroffen", zegt Shouket Ali, leider van de Pakistaanse vakbondsorganisatie APTUC, een partnerorganisatie van CNV Internationaal. "Maar we proberen als vakbondsorganisaties in verschillende delen van het land een actieve bijdrage te leveren aan de hulp."

"De overstromingen breiden zich nog steeds uit', meldt Shouket Ali 25 augustus. Water uit het noorden bereikt nu de woestijnregio Sindh in het zuiden. De schade wordt elke dag groter. Daar is in eerste instantie nu directe noodhulp nodig.

De oproep van het CNV komt bij de start van de nationale actie op radio- en televisie, vandaag 26 augustus. De coördinatie van de noodhulp voor Pakistan ligt in handen van de SHO, de Samenwerkende Hulporganisaties.