GVB


Best of Amsterdam Award

26 augustus 2010

GVB is voor de tweede Best of Amsterdam Awards 2010 achtereenvolgende keer genomineerd voor de `Best of Amsterdam Award'. Deze Award wordt beschikbaar gesteld door Welcome Amsterdam en het magazine Time Out Amsterdam.
Tot 10 september kan gestemd worden op de website van Welcome Amsterdam: www.welcomeamsterdam.nl. GVB is genomineerd in de categorie `Best Public Service'. In 2008 was GVB een van de winnaars van de Best of Amsterdam Award.

Bezoeker bepaalt wie wint Welcome Amsterdam en Time Out Amsterdam zoeken het hele jaar door naar de leukste, mooiste en fijnste plekjes van Amsterdam. Een deskundige jury heeft de beste hiervan genomineerd voor een Award. De vijf organisaties die gastvrijheid het hoogst in het vaandel hebben staan, winnen de Best of Amsterdam Award.

Op de website www.welcomeamsterdam.nl staan alle genomineerden per categorie vermeld. In iedere categorie kan op een van de genomineerden worden gestemd. Daarnaast is Welcome Amsterdam zelf de straat op gegaan en heeft mensen gevraagd naar hun ervaringen met gastvrijheid in Amsterdam. Uiteraard worden ook deze bevindingen meegenomen in de uiteindelijke toekenning van de Award.

Welcome Amsterdam Welcome is een initiatief van de Amsterdamse Alliantie, een platform van grote organisaties in het Amsterdamse bedrijfs- en culturele leven. De Amsterdamse alliantie werkt intensief samen met de gemeente Amsterdam. In het kader van Welcome Amsterdam zijn op de belangrijke toeristenlocaties, zoals Centraal Station, de Welcome-teams te vinden. Deze teams bestaan uit vrijwilligers van diverse Amsterdamse organisaties, die informatie over de stad en het openbaar vervoer geven aan bezoekers en toeristen. Ook GVB doet mee aan dit project: medewerkers en oud-medewerkers werken iedere week een aantal uren als gastheer of -vrouw. Daarnaast hebben de medewerkers van de Tickets & Info servicepunten een gastvrijheidstraining gehad.