Politie Haaglanden

Persberichten 26 augustus

Haaglanden, 26-08-2010

Meisje beroofd onder dreiging vuurwapen
Den Haag Een 16-jarig Haags meisje dat op 25 augustus omstreeks 20.00 uur weigerde haar telefoon aan een jongen af te geven, werd door de overvaller bedreigd met een vuurwapen. Deze beroving vond plaats op de Maartensdijklaan. Het slachtoffer stapte uit de tram bij de halte Leyenburgziekenhuis. Ze liep binnendoor naar de kruising Maartensdijklaan/Vreeswijkstraat. Toen de aangeefster vlakbij rijschool Fly Over was werd zij door een jongen met een zwarte jas en een capuchon op aangesproken. Het meisje verstond de jongen eerst niet, omdat zij haar oordopjes in had en muziek aan het luisteren was via haar mobiele telefoon. Onder bedreiging van het vuurwapen, pakte de jongen haar telefoon uit haar zak en ging ervandoor. Kunt u helpen? De politie is op zoek naar getuigen van de beroving of mensen die anderszins meer kunnen vertellen over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag Een 30-jarige man uit Den Haag werd donderdagochtend 26 augustus slachtoffer van een beroving. De man was om 05.45 uur bij de pinautomaat op de Dierenselaan en hoek van de Apeldoornselaan aan het pinnen. Terwijl hij aan het pinnen was, stonden er een man en een vrouw achter hem. De man die achter het slachtoffer stond, zette hem een mes op de keel en eiste geld en de pinpas. Na de beroving liep het stel weg in de richting van de De La Reyweg. Het slachtoffer kon van de vrouw een summier signalement doorgeven. Zij was 1.75-1.80 m lang en droeg een rode jas met capuchon. Volgens het slachtoffer liep de vrouw erg moeilijk.
De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar getuigen van deze beroving. Hebt u iets gezien of hebt u informatie over de daders, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met M. 0800-7000.

Huiselijk geweld
Den Haag - De politie moest er 25 augustus omstreeks 23.55 uur aan te pas komen om een ruzie tussen een man en een vrouw in een woning in het centrum te sussen. Een kindje was bij de ruzie aanwezig. De vrouw deed aangifte van mishandeling en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen. De politie hield de man aan. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Gesignaleerde aangehouden
Den Haag Op donderdag 26 augustus om 02.00 uur kwam er bij de politie een melding van een inbraak binnen aan de Hildo Kroplaan. Toen agenten ter plaatse gingen hoorden zij het geluid van een scooter die niet wilde starten.
Ter plaatse werd de bestuurder van de scooter gecontroleerd en deze 22-jarige man uit Den Haag bleek gesignaleerd te staan. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar heeft de man zijn signalering ongedaan gemaakt door het betalen van een boete van 281,15 euro. Hierna mocht hij weer vertrekken.

Kindje gewond na val van fiets
Den Haag Op woensdag 25 augustus omstreeks 12.45 uur viel een meisje van 16 maanden uit haar fietszitje op het Loosduinse Hoofdplein. Het kindje was met haar hoofdje op de stenen gevallen en had daarbij wat schaafwonden in het gezicht opgelopen. Het kind is samen met haar vader door de GGD naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht.

Recalcitrante winkeldief aangehouden
Den Haag Op woensdag 25 augustus om 16.35 uur is op het Lorentzplein bij een filiaal van een supermarkt een 26-jarige man uit Polen aangehouden. Deze man wordt er van verdacht een fust bier te hebben weggenomen. De man had al een winkelverbod maar was wederom naar binnen gegaan om wat weg te nemen zonder te betalen. De man werd aangehouden maar was zeer recalcitrant en is daarom in de boeien gedaan. Op een politiebureau bedreigde hij ook nog een politieman met de dood. Hij kon niet gehoord worden omdat hij niet mee wilde werken en is daarom ingesloten. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor diefstal, huisvredebreuk en verbale bedreiging met de dood.

Winkeldief betrapt
Den Haag - Beveiligingspersoneel van een sportwinkel aan het Spui betrapte woensdag 25 augustus op heterdaad een winkeldief. Omstreeks 15.15 uur zag de beveiliger dat een, naar later bleek, 58-jarige Hagenaar met vier voetbalshirtjes de kleedkamer in gaan. Toen de man de paskamer weer verliet, maar de shirtjes niet meer bij zich had, besloot de beveiliger hem aan te spreken. Toen hij vroeg of hij in de tas van de Hagenaar mocht kijken, bleek hij daar de vier shirtjes in verstopt te hebben. De man is overgedragen aan de politie. Hij bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben.

Val van paard
s-Gravenzande - Verschillende hulpdiensten rukten uit toen woensdagmiddag 25 augustus in een weiland aan de Rijnvaartweg een 13-jarig meisje van haar paard viel. Omdat het meisje zich volgens de eerste berichten met moeite kon bewegen, ging ook de traumahelikopter vliegen. Daar aangekomen bleek dit vooral een gevolg van de schrik te zijn geweest. Voorzichtig en met vereende krachten werd het meisje naar de ambulance getild; de traumahelikopter ging onverrichter zaken terug. De jonge Naaldwijkse heeft bij de val mogelijk een aantal kneuzingen opgelopen.

Aanrijding met fietsster
Honselersdijk Op het Poeldijksepad vond woensdagochtend 25 augustus een aanrijding plaats. Bij het oversteken zag de 12-jarige fietsster (uit Honselersdijk) de auto over het hoofd. De 31-jarige Haagse automobiliste probeerde het meisje tevergeefs te ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep een hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ook nog een hersenschudding geconstateerd.

Op slot
Rijswijk - Op de Prinses Beatrixlaan zagen mensen woensdagmiddag twee mannen lopen met een fiets, die nog op slot stond. Ze belden de politie, die de mannen op de kruising met de Sionsweg aansprak. De mannen hadden geen goede verklaring voor het feit dat zij met een fiets liepen te slepen, die nog op slot stond. Hierop hielden de agenten het tweetal (26 en 28 jaar uit Delft) aan op verdenking van diefstal en/of heling. Zij werden ingesloten.

Duur telefoontje
Delfgauw Politieagenten zagen woensdag 25 augustus om 17.45 uur dat een 31-jarige automobilist uit Delft al mobiel bellend over de Laan van Ruyven reed. Toen zij de man daarover aanspraken, bleek dat hij een rijontzegging had. Hij kreeg meerdere processen-verbaal en moest lopend verder.

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval
Nootdorp Een 42-jarige automobilist uit Nootdorp veroorzaakte donderdag 26 augustus om 01.15 uur op de Veenweg een ongeval. De man botste tegen een verkeersbord en reed daarna door zonder daarbij zijn identiteit kenbaar te maken. Dankzij getuigen kon de politie aan de hand van het kenteken de man opsporen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het politiebureau weigerde de man elke medewerking en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op.

Verdachten aangehouden vanwege drugsbezit
Zoetermeer De politie hield woensdag 25 augustus om 20.25 uur twee 27-jarige mannen aan op verdenking van drugsbezit. Het duo zat in een geparkeerde personenauto en wekte door hun aanwezigheid de interesse van surveillerende agenten op. Dat bleek niet voor niets. Zij bleken in het bezit te zijn van een hoeveelheid drugs. Beiden moesten mee naar het politiebureau voor nader verhoor.

Inbraak in supermarkt
Zoetermeer Onbekende(n) braken donderdag 26 augustus om 04.40 uur bij een supermarkt aan de Lijnbaan in. Zij wisten daarbij een grote hoeveelheid sigaretten mee te nemen. Hierna verdwenen zij in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in. Hebt u informatie over deze inbraak? Bel met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel M 0800- 7000.

Met de schrik vrij
Zoetermeer Een 24-jarige automobiliste uit Zoetermeer kwam woensdag 25 augustus om 15.45 uur met de schrik vrij. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak met haar auto de berm van de Zuidweg en schoot daarna naar links en kwam daarbij op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Andere verkeersdeelnemers werden daarbij niet geraakt. De vrouw hield aan het ongeval licht letsel over aan haar knie.