Politie Gelderland-Midden

Meer dan 200 nieuwe aanmeldingen voor Burgernet
Publicatiedatum: 26-8-2010 12:36:14

WAGENINGEN - Het team van Burgernet heeft tijdens de Algemene Introductie Dagen van de Wageningen Universiteit (AID-markt) op 25 augustus meer dan 200 nieuwe deelnemers ingeschreven. Hiermee heeft Wageningen het gestreefde aantal burgernetters van 2400 deelnemers behaald.

Op basis van ervaringen met andere gemeenten, streefde Burgernet bij de start in Wageningen naar 2400 deelnemers. Dit is 7,5% van het aantal inwoners ouder dan 16 jaar. Tijdens de Algemene Introductie Dagen zijn meer dan 200 nieuwe deelnemers geworven, waardoor het streefgetal werd doorbroken. Niet alleen de studenten maakten gebruik van de mogelijkheid om zich tijdens de markt in te schrijven voor Burgernet. Ook buurtbewoners die de markt bezochten hebben hiervan gebruik gemaakt.

Heeft u zich nog niet opgegeven voor Burgernet? U kunt nog steeds meedoen. Door uw ogen en oren te gebruiken kunt u de gemeente en de politie direct helpen uw leefomgeving veiliger te maken. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via www.burgernet.nl of bellen naar 026 3763135.

Burgernet werkt
Burgernet is sinds november 2008 actief in de politieregio Gelderland-Midden en telt bijna 29.000 deelnemers. Op dit moment is Burgernet actief in de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie. Op 1 september start Burgernet in de gemeenten Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Rozendaal.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---