Politie Zuid-Holland-Zuid

Gewapende overval op tankstation - politie zoekt getuigen

Papendrecht, 26-08-2010

Op een tankstation aan de Veerweg heeft op woensdagavond 25 augustus omstreeks 18.45 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Hierbij vielen geen gewonden. Twee mannen drongen het tankstation binnen, bedreigden twee personeelsleden met een wapen en eisten geld. Zij verlieten het pand met een geldbedrag. Een oplettende getuige zag de verdachten voorafgaand aan de overval vanuit het Vondelpark naar het tankstation lopen. Daarna zag de getuige de twee uit het pand komen en de Coornhertstraat inrennen.
De verdachten vervolgden daarna hun weg in de richting van de Camphuijsenstraat en de Justus van Effenstraat. Eén van hen droeg een gekleurde plastic tas.

GETUIGENOPROEP
De politie beschikt naar aanleiding van het spreken met de twee personeelsleden en diverse getuigen over het volgende signalement: Het betreffen twee mannen, beiden hebben een lang, slank postuur, zijn tussen 17 en 20 jaar en droegen donkere kleding en sportschoenen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de overval en een poging daartoe die enkele maanden geleden plaatsvond op hetzelfde tankstation.
Getuigen of mensen die informatie hebben over de zaak, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem op telefoonnummer 0800-7000.